Διαψεύδει η Κομισιόν διαφωνία με το ΔΝΤ για την έλευση της Τρόικας

Οι Βρυξέλλες αποσαφηνίζουν ότι δεν υπήρξε διάσταση απόψεων ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έλευσης τη Τρόικας, μετά από σχετική ερώτηση προς τον εκπρόσωπο του επιτρόπου Οικονομίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανέλαβε σήμερα ότι δεν υπήρχε καμία διάσταση απόψεων ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προς το θέμα της

έλευσης της Τρόικας στην Αθήνα, δεδομένου ότι οι ελληνικές Αρχές έστειλαν όλες τις αναμενόμενες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του επιτρόπου Οικονομίας, Σάιμον Ο' Κόνορ τα στοιχεία που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη Παρασκευή αφορούσαν σε δημοσιονομικά ζητήματα και συγκεκριμένα το κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού για το 2014, καθώς και πληροφορίες σχετικές με τους όρους του ελληνικού προγράμματος.

Η Κομισιόν θεωρούσε απαραίτητα τα εν λόγω στοιχεία προκειμένου να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Αθήνα, ενώ δήλωσε πως «οι εκπρόσωποί μας βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην Αθήνα και η αξιολόγηση του προγράμματος προχωρά και πάλι»

Σε ερώτηση αναφορικά με τον προσδιορισμό του δημοσιονομικού κενού στα 2,9 δισ. ευρώ, ο εκπρόσωπος άφησε να εννοηθεί ότι το ποσό αυτό δεν βρίσκεται κοντά στην πραγματικότητα. «Δεν αναγνωρίζω αυτό το ποσό», απάντησε χαρακτηριστικά.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα