Εμπλοκή της ΕΥΠ στο θρίλερ με τη χαμένη λίστα των 2000 φοροφυγάδων!

Σε πλήρη εξέλιξη το πολιτικό θρίλερ με βασικό πρωταγωνιστή τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2010 παρέλαβε το καυτό cd από την Κριστίν Λαγκάρντ, το οποίο εξαφανίστηκε. Ο ίδιος επέρριψε ευθύνες στον διάδοχό του, Ευάγγελο Βενιζέλο ενώ σήμερα αποκαλύπτεται ότι η ΕΥΠ είχε ρόλο στην υπόθεση αυτή με τους 2000 Έλληνες που έβγαλαν λεφτά στην Ελβετία.

Η περιβόητη λίστα αποτελεί

υλικό το οποίο είχε υποκλέψει υπάλληλος της ελβετικής τράπεζας HSBC και στη συνέχεια το αγόρασε η γαλλική κυβέρνηση. Στο εν λόγω CD περιλαμβάνονται και ονόματα Ελλήνων φοροφυγάδων που είχαν καταθέσεις στην ανωτέρω τράπεζα. Μέσω της διπλωματικής οδού η λίστα έφτασε, όπως φαίνεται στην Αθήνα, ωστόσο ακόμα η τύχη της αγνοείται. Το απολύτως περίεργο της υπόθεσης αυτής είναι ότι τελικά πάρα πολλά πρόσωπα γνωρίζουν την ύπαρξη της λίστας αλλά δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται.

Η πορεία της λίστας από την Ελβετία στην Ελλάδα

Ο άνθρωπος που έφερε τη «λίστα Λαγκάρντ» φέρεται να είναι ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας -σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν σήμερα τα Νέα- ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η λίστα αγοράστηκε από Έλληνα του εξωτερικού έναντι 1.300.000 ευρώ και την έχουν στα χέρια τους ο νυν επικεφαλής της ΕΥΠ Θεόδωρος Δραβίλλας, αλλά και άλλα υπουργεία σε μορφή stick usb.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας ενήμερος για τη λίστα είναι τώρα ο νέος επικεφαλής της ΕΥΠ Θεόδωρος Δραβίλλας, άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κατέχει τη θέση εδώ και δύο μήνες. Ο κ. Δραβίλλας φέρεται να έχει ενημερωθεί λεπτομερώς για την ύπαρξη της λίστας-φωτιά που περιείχε ονόματα 2.000 Ελλήνων με καταθέσεις 1,5 δισ. ευρώ στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Την ενημέρωση για την λίστα έκανε στον κ. Δραβίλλα ο προκάτοχός του στην ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας (σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα). Ο κ. Μπίκας, με εντολή του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ανέλαβε τον Φεβρουάριο του 2010 (και ενώ η Ελλάδα βρισκόταν στη δίνη διεθνών κερδοσκόπων με παγκόσμια υψηλά spreads) να συμμετέχει στο κυνήγι των εν λόγω κερδοσκόπων. Η ΕΥΠ πράγματι δραστηριοποιήθηκε μέσω των μυστικών υπηρεσιών σε Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία προκειμένου να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει με τους διεθνείς κερδοσκόπους και τα CDS.

Η λίστα έφτασε στα χέρια των Γάλλων μέσω του Γαλλοϊταλού υπαλλήλου της HSBC Ερβέ Φαλσιανί και περιείχε ονόματα χιλιάδων καταθετών. “Η κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει τη λίστα στην Ελλλάδα ώστε α δοθεί μια χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση και να συγκεντρώσει κάποια χρήματα από φοροφυγάδες εκατομμυριούχου“, όπως περιγράφει στέλεχος της τότε κυβέρνησης. Η λίστα Λαγκάρντ μεταφέρεται έτσι στα χέρια του Κωνσταντίνου Μπίκα από τον ομόλογό του της γαλλικής ΕΥΠ με ελάχιστο οικονομικό κόστος (κι αυτό γιατί η Γαλλία είχε πληρώσει για να την αποκτήσει).

Εμπλοκή Έλληνα εκατομμυριούχου

Ξαφνικά έρχεται στο προσκήνιο Ελληνας του εξωτερικού που σε συνάντησή του με ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικον

Keywords
Τυχαία Θέματα