Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής του Έθνους, Χρήστος Θεοχαράτος

Βετεράνος δημοσιογραφίας και ιδίως της πολιτικής αρθρογραφίας, διετέλεσε διευθυντής της εφημερίδας Έθνος, ενώ μετά ακολούθησαν για χρόνια ο Ριζοσπάστης και ο Αδέσμευτος Τύπος. Η καρδιά του γνωστού δημοσιογράφου έπαψε να χτυπά χθες, σε ηλικία 78 ετών, από λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος.

Γεννήθηκε το 1935 στο ορεινό χωριό Κομητάτα της Κεφαλονιάς και ήταν ο τρίτος γιος της οικογένειας. Οι μνήμες του από την Κατοχή, την Πείνα, τον Εμφύλιο και την περίοδο των Εκτάκτων Μέτρων χαρακτηρίζονταν από τον ίδιο «καταγματικές», με την έννοια των τραυματικών βιωμάτων και αναμνήσεων.

Στη

γενέτειρά του έμαθε τα πρώτα γράμματα. Στη συνέχεια μετακινήθηκε στο Αργοστόλι, στην Πάτρα, την Ιθάκη, την Αθήνα. Εργάστηκε κατά καιρούς ως αγρότης, οικοδόμος, λατόμος, εργάτης, τυπογράφος, διορθωτής, ρεπόρτερ. Η αρθρογραφική πορεία του άρχισε με τη Μεταπολίτευση του 1974. Δημοσίευσε τα κείμενά του σε διάφορες εφημερίδες. Στο «Εθνος» βρέθηκε από την πρώτη ημέρα της έκδοσής του, τον Σεπτέμβριο του 1981. Ακολούθησε ο «Ριζοσπάστης» αλλά και ο «Αδέσμευτος Τύπος». Στις εκλογές του 1993 υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Κεφαλονιά.

Πλούσιο είναι το συγγραφικό του έργο. Αποτελείται από την ιστορική νουβέλα «Πάθος», τη δίτομη ιστορική μελέτη «Ρήγας Φεραίος», το πολιτικό δοκίμιο «Μανιφέστο της Νεολαίας», την αποτελούμενη από δύο τόμους βιογραφία του Χαρίλαου Φλωράκη.

Με αφορμή τη συμπλήρωση της πρώτης εξαετίας του «Εθνους», το 1987, έγραψε για την εφημερίδα που υπηρέτησε από επιτελικές θέσεις: «Εχει σταθερά σημεία αναφοράς τις πιο μεγάλες πανανθρώπινες και τις πιο μεγάλες εθνικές αξίες: την ειρήνη, τον αφοπλισμό, τον αντιιμπεριαλισμό, τη δημοκρατία, την προκοπή, την εθνική ανεξαρτησία, την Ελλάδα, την εργασία, την εντιμότητα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη το πρωί στη γενέτειρά του, στα Κομητάτα.

Κάντε like στην ΝΕΑ μας σελίδα στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα