Είδηση σε όλον τον κόσμο το κλείσιμο της ΕΡΤ – Πως σχολιάζει ο διεθνής Τύπος

Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η είδηση της διακοπής της λειτουργίας της ΕΡΤ, με τα διεθνή μέσα να αναφέρονται στο ζήτημα.

Το αμερικανικό πρακτορείο Associated Press, αμέσως μετά τη δήλωση του Σίμου Κεδίκογλου, πως η ΕΡΤ κλείνει οριστικά, ανάρτησε κείμενο στο οποίο ανέφερε: «Η Ελλάδα διακόπτει

τη λειτουργία του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού για να γλιτώσει χρήματα».

Σε ανάλογο πνεύμα ήταν και το δημοσίευμα του BBC, στο οποίο αναφέρεται πως σύμφωνα με κυβερνητική απόφαση, η ελληνική ραδιοτηλεόραση βάζει «λουκέτο». «Είναι η τελευταία κίνηση ώστε να περικοπούν οι δαπάνες και αποτελεί την τελευταία ελπίδα της κυβέρνησης για έξοδο της χώρας από την ύφεση» αναφέρει χαρακτηριστικά, κάτι που έκανε και το ΑBC News.

Το ΝBC από την άλλη, επέλεξε τη φράση του ίδιου του Σίμου Κεδίκογλου: «Η ΕΡΤ ήταν ένας παράδεισος σπατάλης» για την παρουσίαση του πρωτοφανούς για τα διεθνή δεδομένα γεγονός.

Παράλληλα, η είδηση διαδόθηκε και στη Γαλλία, με το France24 και τη Le Figaro, να εστιάζουν στους περίπου 2.700 υπαλλήλους που θα χάσουν τη δουλειά τους, ενώ αναφέρονται και στην «κακοδιαχείριση», ως βασική αιτία για αυτή την εξέλιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα