Ελλάδα 2014: Δημοσιογράφοι υβρίζουν τον Κορτώ επειδή είναι γκέι [βίντεο]

08:18 6/3/2014 - Πηγή: KoolNews

Είχα αποφασίσει ποτέ στη ζωή μου να μην γράψω κακή κουβέντα για τον Δήμο Βερύκιο. Δεν θα το έκανα γιατί τον εκτιμώ δημοσιογραφικά. Ευτυχώς ή δυστυχώς, τα πράγματα τα έφεραν έτσι, ώστε να μην μπορώ και να μην θέλω να συγκρατήσω αυτό που θέλω να πω.

Γράφει ο Γιώργος Ευγενίδης

Τον Αύγουστο Κορτώ τον ξέρετε; Ελπίζω να τον ξέρετε, είναι ένας από τους πιο καλούς συγγραφείς της νέας γενιάς, ένας άνθρωπος που μπορεί και ισορροπεί μοναδικά ανάμεσα στη μελαγχολία των βιωμάτων του (π.χ. Το βιβλίο της Κατερίνας) και στο βιτριολικό του χιούμορ (π.χ. το αγαπημένο μου Ημερολόγιο

μιας Σκύλας). Ο Κορτώ όμως έχει ένα ακόμα χαρακτηριστικό. Είναι ομοφυλόφιλος. Είναι ένας υγιής άνθρωπος, ο οποίος ζει αγαπημένα με τον άνθρωπό του, τον οποίον αποκαλεί χαϊδευτικά «Κουτάβι» και στον οποίον αφιερώνει με περισσή αγάπη τα βιβλία του. Δεν έχει τύχει να τον γνωρίσω, αν και κινούμαστε σε παρόμοιους κύκλους, όπως δεν έχει τύχει να γνωρίσω και τον σύντροφό του. Τους είδα όμως πρόσφατα σε φωτογραφίες από την παρουσίαση του βιβλίου της καλής δημοσιογράφου, Λώρης Κέζα, και ειλικρινά ζήλεψα την αγάπη που είδα να αναβλύζει το βλέμμα τους.

Αν δεχτούμε πως η κοινωνία μας έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά από την εποχή του λίθου, θα πρέπει αν μη τι άλλο να δεχτούμε δύο πράγματα: 1) οι ομοφυλόφιλοι υπάρχουν γύρω μας 2) στο κρεβάτι και στη ζωή τους μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, αρκεί να είναι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Εγώ θέλω να βλέπω ευτυχισμένους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλου. Επειδή μάλιστα ζω και μεγάλο μέρος του χρόνου σε μια από τις πιο gay-friendly πόλεις της Ευρώπης, το Βερολίνο, έχω συνηθίσει να βλέπω χαρούμενα ζευγάρια πιασμένα χέρι-χέρι. Στην Αθήνα βλέπω καταπιεσμένα ζευγάρια ομοφυλοφίλων που δεν τολμούν να πιαστούν χέρι-χέρι στους δρόμους της πόλης και κοιτά ο ένας τον άλλον με αγάπη αλλά και λαχτάρα. Λαχτάρα να μπορούν να πιαστούν χέρι-χέρι, όπως θα έκανα εγώ με την κοπέλα μου και θα ήταν απολύτως φυσιολογικό.

Γιατί επαναφέρω λοιπόν το ζήτημα και το συσχετίζω με τον Βερύκιο; Έτυχε να ακούσω στο διαδίκτυο ένα 15λεπτο απόσπασμα από την εκπομπή του χθες στον Alpha 98,9 μαζί με το συνάδελφό του και επίσης έμπειρο δημοσιογράφο, Δημήτρη Σταυρόπουλο. Μετάνιωσα την ώρα και τη στιγμή αλλά το παραθέτω για τους τύπους.

Σε αυτό το απόσπασμα οι δυο δημοσιογράφοι, κυρίως ο κ. Βερύκιος, επιτίθενται με σκαιούς χαρακτηρισμούς εναντίον του Αύγουστου Κορτώ επειδή τόλμησε να πει ότι είναι γκέι! Οποία αμαρτία, γρήγορα φέρτε την ιερά εξέταση, για να οριστεί η ημερομηνία που θα καεί στην πυρά ο αμαρτωλός! Ο κ. Κορτώ τόλμησε να ολοκληρώσει post του στο facebook, με το οποίο δήλωνε πως δεν συμμετέχει ενεργά στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, με την υπενθύμιση πως παραμένει αφοσιωμένος στον άνδρα του και στα βιβλία του. Αυτή η φράση υπήρξε η αφορμή για ένα 15λεπτο ξέσπασμα ομοφοβίας, κατά το οποίο ο κ. Βερνικιού χαρακτήρισε τον κ. Κορτώ «κυρα-Αυγουστίνα» (είναι η επιεικέστερη φράση), ενώ στη συνέχεια από κοινού με τον κ. Σταυρόπουλο έκαναν λόγο για «δικτατορία των gay».

Σήμερα, το έτος 2014, ορισμένοι επιλέγουν να μείνουν κολλημένοι στο 1800. Και όχι να μείνουν απλά κολλημένοι αλλά να ρίξουν σπίθα στη φωτιά του ρατσιστικού μίσους. Γιατί, αν δεν το έχουν καταλάβει οι δυο δημοσιογράφοι, αυτό που έκαναν από αέρος είναι εμετικό και δίνει τροφή σε κάφρους και λοιπές «προοδευτικές δυνάμεις». Σήμερα, εν έτει 2014, αδυνατούμε να σεβαστούμε την επιθυμία δυο ανθρώπων του ιδίου φύλου να αγαπιούνται και να ζουν ως σύντροφοι, επειδή η μικροπρέπειά μας επιβάλλει να συμπεριφερόμαστε σαν τις φαρμακόγλωσσες κυριούλες της αυλής το 1960, οι οποίες σχεδόν ψιθυριστά μιλούσαν για «το παιδί του 2ου ορόφου που είναι…τοιούτος».

Τι θέλω να γίνει; Θέλω να παρέμβει η ΕΣΗΕΑ, γιατί γνωρίζω πως η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της είναι άνθρωποι ανοιχτόμυαλοι και ανεκτικοί στη διαφορετικότητα. Και θέλω να παρέμβει η ΕΣΗΕΑ για να δημιουργηθεί επιτέλους ένα είδος δεδικασμένου, γιατί οι δυο αυτοί δημοσιογράφοι δεν είναι οι μόνοι και δεν θα είναι οι μόνοι που θα επιλέξουν να συμπεριφερθούν σαν αγροίκοι.

Όσο περνάει από το χέρι μου, θα υπενθυμίζω σε όλους πως οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι άξιοι λιγότερου σεβασμού επειδή επιλέγουν να περάσουν τη ζωή τους με έναν άνθρωπο του ιδίου φύλου. Ίσα ίσα, τολμούν να εξωτερικεύσουν αυτό που αισθάνονται σε μια βαθιά πουριτανική κοινωνία.

Όσο για τον Δήμο Βερύκιο; Δεν θέλω να πω κάτι άλλο, αν και ειλικρινά με δελεάζει η σκέψη, μιας και τα λόγια του φανερώνουν το ποιόν του.

Keywords
Τυχαία Θέματα