Έγγραφο «καίει» το ΑΧΕΠΑ: Με ευθύνη των ασθενών η μετάγγιση αίματος με κίνδυνο μετάδοσης AIDS

Πανικό έχει προκαλέσει έγγραφο από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ που διέρρευσε στο διαδίκτυο το οποίο μιλά για μοριακούς ελέγχους αίμα που λαμβάνει το νοσοκομείο.

Οι γιατροί καθησυχάζουν τους ασθενείς που θα λάβουν το εν λόγω αίμα πως υπάρχει μικρός κίνδυνος μετάδοσης AIDS και ηπατίτιδας.

Σύμφωνα με έγγραφο της συντονίστριας

Διευθύντριας του Κέντρου Αίματος του ΑΧΕΠΑ Ελένης Χασαποπούλου - Μπατάμη, από την Κυριακή στο αίμα που λαμβάνει το νοσοκομείο δεν θα πραγματοποιούνται μοριακοί έλεγχοι οι οποίοι εντοπίζουν το AIDS και την ηπατίτιδα B και C, καθώς δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι αντιδραστήρες.

Εντούτοις, θα διενεργείται μόνο ορολογικός έλεγχος, ενώ στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται πως οι γιατροί θα πρέπει να ενημερώνουν τους ασθενείς που θα χρειαστούν μετάγγιση από το συγκεκριμένο αίμα αλλά και τους συγγενείς τους και να παίρνουν απ' αυτούς έγγραφη δήλωση ότι έλαβαν γνώση πως το αίμα έχει ελεγχθεί μόνο με ορολογικό έλεγχο και πως υπάρχει «δυνητικός μικρός κίνδυνος μετάδοσης με την μετάγγιση, καθώς ο αιμοδότης μπορεί να βρίσκεται στην περίοδο '«παραθύρου» για HIV ή HBV ή HCV».

Keywords
Τυχαία Θέματα