Επίθεση Ντόρας σε Στουρνάρα και τους… καμπαλέρος της τρόικας – Θα ψηφίσω με βαριά καρδιά

Επίθεση εναντίον του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και εναντίον τους εκπροσώπους της τρόικα, τους οποίους χαρακτήρισε «καμπαλέρος», εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η Ντόρα Μπακογιάννη, το μεσημέρι της Πέμπτης, κατά

τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης.

«3,5 χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτε και αυτό δεν περιποιεί τιμή στο πολιτικό σύστημα», υποστήριξε η βουλευτής της ΝΔ, ενώ άσκησε σκληρή κριτική και για το φορολογικό νομοσχέδιο.

«Δεν είναι η φορολογική μεταρρύθμιση που θα περιμέναμε και θα έπρεπε να έχει την λογική των κινήτρων… Δεν κάνετε τον πολίτη σύμμαχό σας», τόνισε η πρώην υπουργός και αναρωτήθηκε: «Δεν καταλαβαίνω πλέον γιατί η τρόικα επιμένει σε μια φορολογική πολιτική που δεν φέρνει έσοδα. Τι κερδίζουν αυτοί οι «καμπαλέρος» όταν υποχρεώνουν μια χώρα να ακολουθεί μια φορολογική πολιτική χωρίς αποτέλεσμα;».

Απευθυνόμενη προς τον υπουργό Οικονομικών, η Ντόρα Μπακογιάννη, σημείωσε, αναφορικά με τις φορολογικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, «δεν είναι η φορολογική μεταρρύθμιση που θα περιμέναμε και θα έπρεπε να έχει την λογική των κινήτρων», επισημαίνοντάς του πως «δεν κάνετε τον πολίτη σύμμαχό σας».

Ρώτησε, μάλιστα, τον κ. Στουρνάρα το λόγο για τον οποίο θα πρέπει οι πολίτες να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις τον Αύγουστο με αποτέλεσμα να συμπίπτουν όλα τα «χαράτσια» Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο, ενώ αναφερόμενη στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, επεσήμανε πως «θα πρέπει να είναι πραγματικές και να μην είναι και αυτές κατ’ εντολή κάποιων άλλων διότι η αγορά ακινήτων έχει καταρρεύσει».

Από το στόχαστρο της Ντόρας Μπακογιάννη δεν ξέφυγε ούτε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, καταθέτοντας τον προβληματισμό της για τις αποφάσεις που ελήφθησαν, γύρω από την κατάργηση ειδικοτήτων καθηγητών. «Ποια αξιολόγηση έχει γίνει στο υπουργείο Παιδείας;», αναρωτήθηκε.

Και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Θέλω να δω έναν υπάλληλο χαραμοφάη να φεύγει, αλλά δεν θέλω να φύγουν οι άξιοι, εκείνοι που δουλεύουν» και σημείωσε με νόημα πως η κινητικότητα θα δίνει τη δυνατότητα στο Δημόσιο να αξιολογήσει με κριτήρια «ώστε οι άξιοι να μείνουν κι εκείνοι που δούλευαν 5 από τις 365 μέρες να φύγουν».

Και συνέχισε σε υψηλούς τόνους υπογραμμίζοντας πως «μια σειρά υπαλλήλων πληρώνει την αδυναμία του κράτους να κάνει κάτι εδώ και 3,5 χρόνια. Πέφτει ο πέλεκυς επί δικαίων και αδίκων για την αδυναμία και την ανικανότητα του κράτους». Για τη Δημοτική Αστυνομία τόνισε πως απαξιώθηκε σαν θεσμός και προέβλεψε πως «αυτά τα στελέχη εντασσόμενα στην ΕΛ.ΑΣ. μέσα σε ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο ως αστυνομικοί της γειτονιάς θα μπορέσουν να αποδώσουν».

Τέλος, δήλωσε πως θα ψηφίσει το νομοσχέδιο με «βαριά καρδιά γιατί ξέρω ότι είστε κολλημένοι στον τοίχο και γιατί αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ. οι τροϊκανοί) δεν θέλουν να ακούσουν τίποτα».

Keywords
Τυχαία Θέματα