Έξι λέξεις μόνο (vid)

Πως μπορεί ένας απλός άνθρωπος να κρύβεται πίσω από το video της χρονιάς; Μάλλον λέγοντας έξι άσχετες μεταξύ τους λέξεις. Όπως για το video του MINI Coupe.

Από τον Γιάννη Κωνσταντόπουλο

Η ΜΙΝΙ έκανε ένα διαγωνισμό για το νέο της διαφημιστικό και ζήτησε να περιγράψει κάποιος το test drive

της ζωής του σε έξι μόνο λέξεις. Ο νικητής είναι ένας τύπος από τον Καναδά και αυτό είναι το video. Θεωρώ της χρονιάς.

“Αεροσυνοδός”. “Αλάτι “. “Αλάνα”. “Αλεξιπτωτιστές”. “Σούσι”. “Falkoner”. Αυτές τις άσχετες μεταξύ τους λέξεις έστειλε κάποιος Mathew Foster από το Όρεγκον του Πόρτλαντ που επιλέχτηκε ανάμεσα στους χιλιάδες συμμετέχοντες μέσω Facebook.  Ταυτόχρονα είναι και ο πρωταγωνιστής του τελικού trailer της MINI (μαζί με την αεροσυνοδό….) για αυτό το καινούργιο Coupe που παρεμπιπτόντως γαζώνει. Από 1.6 λίτρα βγάζει 211 άλογα στην έκδοση John Cooper Works, κάνει τα 0-100 σε 6.4´´ και έχει τελική 240. Κάτι παραπάνω από μια χαρά σε μια εποχή που πλέον καθιερώνει το turbo, τα λίγα κυβικά και οι χαμηλές καταναλώσεις μέσα από ψαγμένο engineering. Και η BMW αυτό το ύφασμα το ξέρει καλά να το δουλεύει.

Πέρα από αυτά, το σπορ και θέαμα είναι στο απίστευτο video που τελικά στήθηκε γύρω από το πως μπορούν έξι λέξεις ενός απλού ανθρώπου για το test drive της ζωής του να γίνουν ένα case study δείγμα του νέου λαϊφσταλιστικού τρόπου επικοινωνίας μεγάλων εταιριών. Έξυπνο, κονσεπτική προσέγγιση, λίγες κουβέντες καλά διαλεγμένες και μια μορφή social media βάζοντας τον κόσμο στο επίκεντρο. Αυτό που θα δεις είναι πιστεύω το πιο καλά σχεδιασμένο και πολύ fun διαφημιστικό της χρονιάς.

Διαβάστε ακόμα:

* License to kill (vid)

* Ο Stig και η οικογένειά του

* Ο Χίτλερ τρελάθηκε ξανά (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα