Εξοργισμένος ο Σαμαράς με την παρέμβαση Παπούλια υπέρ της ΕΡΤ

Το σχόλιο του προέδρου της Δημοκρατίας για την ΕΡΤ, που διέρρευσε από “κύκλους” του προεδρικού Μεγάρου, εξόργισε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Το μεσημέρι της Παρασκευής “πηγές” κοντά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια αποκάλυψαν πως ο ίδιος θεωρεί πως “η αναδιάρθρωση μπορεί να γίνει με την κρατική τηλεόραση εν λειτουργία και αυτό θα πρέπει να γίνει το ταχύτερο”.

Φαίνεται πως η παρέμβαση αυτή εξόργισε τον Αντώνη Σαμαρά, που ετοιμαζόταν να δημοσιοποιήσει την πρόταση-ανακοίνωση προς τους δύο κυβερνητικούς του εταίρους για μερική λειτουργία της ΕΡΤ, με λίγες προσλήψεις.

Η δυσκαρέσκειά του έγινε γνωστή σε στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, όπως μεταδίδει το aixmi, σημειώνοντας παράλληλα πως δεν είναι δυνατόν να επιχειρείται τέτοιου είδους παρέμβαση στο κυβερνητικό έργο.

Από την άλλη, δυσαρεστημένος εμφανίζεται και ο Κάρολος Παπούλιας, με την πρακτική της κυβέρνησης να παρακάμπτει τη Βουλή και να πρέπει ο ίδιος να υπογράφει τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Μάλιστα, άκουσε από τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να του λέει πως “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι κλητήρας να θυροκολλεί απολύσεις”.

Keywords
Τυχαία Θέματα