Φαντάσματα Καμμένου: Χωρίς στοιχεία, καταγγέλλει προσπάθεια εξαγοράς βουλευτή του

Χωρίς ονόματα και κυρίως χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, προχώρησε την Τρίτη σε μια σοβαρότατη καταγγελία για «προσπάθεια εξαγοράς βουλευτή του κόμματός του προκειμένου να ψηφίσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα προτείνει η κυβερνητική πλειοψηφία».

Η βουλευτής των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου επιβεβαίωσε ότι αυτή είναι η βουλευτής στην οποία «προτάθηκε το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να συνταχθεί με την κυβερνητική επιλογή», χωρίς όμως και αυτή να

πει ονόματα, παρά το γεγονός ότι της ζητήθηκε να το κάνει.

Η κυρία Ξουλίδου, μάλιστα, ανέφερε ότι το πρόσωπο που την προσέγγισε τηλεφωνικά της είπε ότι ήδη έχει «πληρωθεί ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Μελάς». [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ]

Όπως είναι φυσικό η αναφορά στο πρόσωπο του κ. Μελά και μάλιστα χωρίς περαιτέρω στοιχεία από την κυρία Ξουλίδου προκάλεσε την έκρηξη του βουλευτή ο οποίος παρενέβη στην τηλεοπτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Blu Sky όπου έγινε η καταγγελία της συναδέλφου του και της ζήτησε το όνομα του μεσολαβητή που της είπε ότι έχει χρηματιστεί προκειμένου να προβεί σε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του. Η κυρία Ξουλίδου αρνήθηκε να του το αποκαλύψει το όνομα και έτσι μένει ανοιχτή η τελική αντίδραση του κ. Μελά.

Γκρίζες ζώνες στο πολιτικό σκηνικό

Είναι προφανές ότι τόσο σοβαρές καταγγελίες χωρίς να υπάρχουν στοιχεία δημιουργούν μεν εντυπώσεις αλλά ουσιαστικά δεν συνεισφέρουν το παραμικρό στην ουσία της πολιτικής συζήτησης ή ακόμη και του ξεσκεπάσματος των κυβερνητικών προθέσεων, αν δεχθούμε ότι υπάρχουν.

Το μόνο που ουσιαστικά κάνουν είναι να μετατρέπουν σε αρένα το πολιτικό σκηνικό της χώρας, να αποπροσανατολίζουν τους πολίτες και να δημιουργούν γκρίζες ζώνες που ευνοούν όσους θέλουν να πλήξουν περαιτέρω τον κοινοβουλευτισμό στην Ελλάδα.

Μετά από δύο μήνες

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Καμμένου η προσέγγιση έγινε πριν από περίπου 2 μήνες. [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ] Το γεγονός ότι τόσο αυτός όσο και η κυρία Ξουλίδου δεν πήγαν αμέσως στη Δικαιοσύνη δημιουργεί απορίες. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν πριν από λίγες εβδομάδες είχε διεξαχθεί -με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Γκουτζαμάνη- επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το ενδεχόμενο εξαγοράς βουλευτών που όμως τέθηκε στο αρχείο καθώς κανείς από όσους κλήθηκαν να καταθέσουν -πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες- δεν προσκόμισε το παραμικρό στοιχείο. Μάλιστα και ο ίδιος ο κ. Καμμένος προσήλθε στις 23 Οκτωβρίου για να καταθέσει. Άρα, είτε δεν είπε τίποτε ενώ γνώριζε είτε τα όσα είπε δεν αξιολογήθηκαν ως σοβαρά από τη Δικαιοσύνη.

Το θέμα είχε προκληθεί όταν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης είχε επικαλεστεί δημοσίευμα εφημερίδας που έλεγε ότι «επιχειρηματίες έχουν κάνει κοινό ταμείο για να πληρωθούν βουλευτές που θα ψηφίσουν τον κυβερνητικό πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Και ενώ στη διαδικασία αυτή θα μπορούσε να έχει καταθέσει τόσο ο κ. Καμμένος όσο και η κυρία Ξουλίδου, κανείς από τους δύο δεν είπε το παραμικρό.

Άρα, το να ζητά τώρα ο κ. Καμμένος εκ νέου παρέμβαση της Δικαιοσύνης στο θέμα προκαλεί απορίες αλλά και ενισχύει την άποψη που από χθες διατυπώνεται σε μερίδα του πολιτικού κόσμου ότι επιχειρούν απλώς να δημιουργήσουν θόρυβο και να δημιουργήσουν την εντύπωση πως όσοι βουλευτές ψηφίσουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχουν εξαγοραστεί. Και αυτό φυσικά αφορά πρωτίστως βουλευτές του δικού του κόμματος καθώς όπως όλα δείχνουν υπάρχουν και άλλοι εκτός από τον κ. Μελά που ενδεχομένως θα συνταχθούν με την κυβερνητική πρόταση.

Και ενώ το θέμα θεωρητικά έχει κλείσει, έρχεται τώρα ο κ. Καμμένος και το ανοίγει ξανά χωρίς όμως ούτε αυτή τη φορά να προσκομίσει κανένα ουσιαστικό στοιχείο.

Μάλιστα ο κ. Καμμένος από την αρχή παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να αποδείξει τους ισχυρισμούς τους καθώς όπως είπε απέβησαν άκαρπες οι προσπάθειες να εγκλωβιστεί και να πιαστεί επ' αυτοφώρω ο... μεσολαβητής.

Η κυρία Ξουλίδου μάλιστα, υποστήριξε ότι μετά την αρχική επικοινωνία που είχαν, ο μεσολαβητής απέφυγε τελικά να προσέλθει σε συγκεκριμένο ραντεβού και άρα δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να μπορεί να αποδείξει τους ισχυρισμούς της.

Φωτογραφία: Eurokinissi

The post Φαντάσματα Καμμένου: Χωρίς στοιχεία, καταγγέλλει προσπάθεια εξαγοράς βουλευτή του appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα