Φθηνά και στο Λονδίνο. Μπορείς!

Ναι, το Λονδίνο είναι μια ακριβή πόλη και το ξέρουν όλοι. Ωστόσο έχεις τη δυνατότητα  να τη βγάλεις φτηνά και να μην ξοδέψεις πολλά χρήματα. Αρκεί να ξέρεις τι να κάνεις…

Πέντε μέρες προτού φύγουμε για το Λονδίνο, μας έζωσαν τα φίδια. Όχι για πολλούς λόγους, αλλά όλη η παρέα είχαμε ξεμείνει από λεφτά. Τόσες αφραγκιές που άρχισαν να ακούγονται ατάκες του τύπου “μήπως κάνουμε λάθος που θα πάμε;”. Τελικά το πήραμε απόφαση, ετοιμάσαμε τα πράγματα, πήγαμε και περάσαμε και φτηνά. Και επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, να 5 πράγματα που μπορείς

να κάνεις για να μην ξοδέψεις πολλά…

01. Λοιπόν αν είστε 5 άτομα παρέα, για να πάτε από το αεροδρόμιο Gatwick μέχρι το κέντρο του Λονδίνου, καλύτερα είναι να κλείσετε το ομαδικό εισιτήριο με το τρένο Southern. Θα πληρώσετε μόλις 5 λίρες ο καθένας (από 13 λίρες που είναι το άτομο κανονικά).

02. Ok, λεφτά μπορεί να μην έχουμε, αλλά όταν πάμε στο Λονδίνο ένα κόλλημα με τα ψώνια μας πιάνει. Άρα αν είσαι από αυτούς που δεν μπορούν να αντισταθούν, καλύτερα να πας στα πολυκαταστήματα Primark. Δεν σου λέω ότι θα βρεις μάρκες, αλλά σίγουρα θα ανακαλύψεις πολύ ωραία πράγματα σε απίστευτα χαμηλές τιμές – ρούχα από 2 λίρες μέχρι παπούτσια με 15 λίρες.

03. Λονδίνο χωρίς παμπ, απλά δεν είναι Λονδίνο. Και από τις πλέον ατμοσφαιρικές παμπ, αλλά και φθηνές είναι η John Snow (στη γωνία των δρόμων Broadwick και Lexington). Παλιό κτίριο, με ξύλινα τραπεζάκια, ζεστή ατμόσφαιρα, που έχει “κλέψει” κάτι από saloon και με το που μπαίνεις μέσα μυρίζει αλκοόλ! Α, ναι, και το ένα pint μπύρας κάνει πάνω-κάτω 2.50 λίρες.

04. Αν και το φαγητό σε πολλές παμπ είναι καταπληκτικό, θα προτείνω κάτι άλλο – και ίσως όχι τόσο φθηνό: burger στα O’Neill’s (είναι αλυσίδα, αλλά σου προτείνω αυτό στη Carnaby). Ειδικά το BBQ Burger είναι το καλύτερο που θα δοκιμάσεις ποτέ στη ζωή σου και κάνει 7 λίρες. Είπαμε όχι τόσο φθηνό, αλλά δεν σε αφήνει και ταπί.

05. Ωραία η Oxford Street για βόλτες, αλλά από το Camden Market πρέπει να πας ένα πρωί. Όλες οι φυλές του Λονδίνου είναι εκεί, μαζί με τα προϊόντα τους και φυσικά την κουλτούρα τους. Και όταν είσαι εκεί, επιλέγεις και πως θα κινηθείς. Φαγητό από τα μικρά μαγαζάκια; Μπύρα στο Elephant’s Head; Βινύλια και t-shirts; Δικιά σου η επιλογή. Μόνο στο κατάστημα ρούχων All Saints μην μπεις, γιατί οι τιμές προκαλούν πονοκέφαλο!

Διαβάστε ακόμα:

* Τα hostels του μέλλοντος

* Το μουσείο της Brit rock

* “Μένοντας” με τους Beatles

Keywords
Αναζητήσεις
φτηνό φαγητό λονδίνο, ρουχα για λονδινο
Τυχαία Θέματα