Γιατί ο Λοβέρδος ενοχλήθηκε από την χρήση της Νέας Ελλάδας από τον Σαμαρά

10:22 1/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Μπλέξιμο με το όνομα «Νέα Ελλάδα» έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς το όνομα μπορεί να το χρησιμοποίησε στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνη Σαμαράς, ανήκει όμως στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, και το διεκδίκησε και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, το όνομα έχει κατοχυρωθεί από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη

Αβραμόπουλο ο οποίος μάλιστα έχει εκδώσει και σχετική προεκλογική εφημερίδα με το όνομα αυτό.

Έτσι παρά τα όσα -σε παραπολιτικό επίπεδο- ελέχθησαν πως ο Αντώνης Σαμαράς πιθανόν να θέλει να αλλάξει το όνομα της ΝΔ σε Νέα Ελλάδα, θα πρέπει πρώτα να περάσει από τον υπουργό Άμυνας.

Βέβαια αυτός που επισήμως ήθελε το όνομα ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος μόλις άκουσε τα συγκεκριμένα σενάρια κινήθηκε αναλόγως. Ο Χρήστος Αηδόνης, νεοεκλεγείς γραμματέας της Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα, τόνισε πως: «Στον κ. Σαμαρά ταιριάζει το «παλιά» και όχι το «Νέα» Ελλάδα».

Σύμφωνα μάλιστα με το protothema.gr, και μόνο με το άκουσμα τέτοιων φημών εξεπλάγησαν στο κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου, που φέρει, ως γνωστό, τον τίτλο «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» και στη συντομογραφία αναφέρεται ως ΝΕΕΛ, κρατά δηλαδή σκέτο το «Νέα Ελλάδα».

Συνεργάτες του κ. Λοβέρδου θεωρούσαν ότι δεν θα μπορούσε από καμία άποψη να εξετάζει στα σοβαρά το επιτελείο του κ. Σαμαρά να χρησιμοποιήσει και εκείνο ως βάση για την ονομασία ενός καινούργιου κόμματος το «Νέα Ελλάδα», σε οποιαδήποτε παραλλαγή και συνδυασμούς λέξεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα