Γουέντγουορθ Μίλερ: Δε μου επιτρέπει η συνείδησή μου να συμμετάσχω σε διοργάνωση χώρας που φέρεται έτσι στους ομοφυλόφιλους

Σε ανοιχτή επιστολή ο πρωταγωνιστής του Prison Break, Γουέντγουορθ Μίλερ, δήλωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος και ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι ομοφυλόφιλοι στη Ρωσία είναι ο λόγος για τον οποίο απορρίπτει την πρόσκληση συμμετοχής που του έγινε για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αγίας Πετρούπολης.

Αναλυτικά στην επιστολή του γράφει:

«Αγαπητέ κύριε Άβερμπαχ,

Ευχαριστώ πολύ για την ευγενική σας πρόσκληση. Όντας κάποιος που είχε απολαύσει την επίσκεψη στη Ρωσία στο παρελθόν κι έχοντας, μάλιστα, ρωσική καταγωγή, θα με χαροποιούσε ιδιαίτερα να δεχτώ.

Ωστόσο, ως ομοφυλόφιλος, πρέπει να αρνηθώ.

Ανησυχώ βαθύτατα για την καθεστηκυία συμπεριφορά εναντίον των ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών από τη ρωσική κυβέρνηση. Η κατάσταση δεν είναι πλέον επιτρεπτή και η συνείδησή μου δε με αφήνει να συμμετάσχω σε εορταστική εκδήλωση που θα διοργανωθεί σε μια χώρα, η οποία αρνείται σε ανθρώπους σαν κι εμένα το δικαίωμα να ζουν και να αγαπούν ελεύθερα.

Ίσως, όταν βελτιωθεί η κατάσταση, θα έχω την ευκαιρία να κάνω μια διαφορετική επιλογή.

Μέχρι τότε…»

Το μήνυμα που ήθελε να στείλει ο Γουέντγουορθ Μίλερ στην ομοφυλόφιλη ρωσική κοινότητα (LGBT) ήταν σαφές: «Δεν είστε μόνοι».

Η κίνηση αυτή του ηθοποιού χαιρετίστηκε από πολλούς καλλιτεχνικούς και πολιτικούς κύκλους, κυρίως στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα