Η 7χρονη που έχασε το πόδι της στο μαραθώνιο της Βοστώνης περπατάει ξανά! [εικόνα]

Η επτάχρονη Jane Richard, ένα από τα θύματα των βομβιστικών επιθέσεων της Βοστώνης, ίσως και να αρχίσει να χαμογελάει ξανά. Η οικογένεια της μικρής "χτυπήθηκε" περισσότερο από κάθε άλλη αφού οι πληγές τους από εκείνη την τραγική βόλτα είναι πολλές και θα παραμείνουν για πάντα ανοικτές.

Οι γονείς, Bill και Denise, ήταν ανάμεσα στους 260 τραυματίες. Η μητέρα έχασε την όρασή της στο ένα μάτι και ο πατέρας αντιμετωπίζει προβλήματα στην ακοή. Το τρίτο παιδί τους, ο 11χρονος Henry,

επίσης τραυματίστηκε, η 7χρονη Jane έχασε το πόδι της, ενώ το μεγαλύτερο τραύμα είναι ο χαμός του 8χρονου Martin.

Αν και έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο αναφορικά με τα σωματικά τραύματα, τα τραύματα στις ψυχές μας παραμένουν το ίδιο ισχυρά, όπως και πριν από τέσσερις μήνες, ανέφερε η οικογένεια σε δήλωσή της. Προσπαθούν να χαμογελάσουν ξανά, έστω κι αν από το μυαλό και την καρδιά τους δεν φεύγει στιγμή ο μικρός Martin που ήταν ένας από τους τρεις νεκρούς της επίθεσης της 15ης Απριλίου. «Ο πόνος είναι συνεχής. Ακόμη και οι πιο γλυκές στιγμές γίνονται σπαρακτικές συνάμα, όταν συνειδητοποιούμε ότι και “ο Μάρτιν θα το λάτρευε αυτό”», αναφέρουν στη δήλωσή τους.

Η Jane έχει πια λόγους να χαμογελάει ξανα αφού είναι η πρωτη φορά μετά από τέσσερις μήνες που στέκεται όρθια, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά το προσθετικό πόδι που της τοποθέτησαν οι γιατροί στο τραυματισμένο κορμάκι της.

Η 7χρονη επέστρεψε στο σπίτι της πριν από μερικές εβδομάδες, μετά από την πολύμηνη παραμονή της στο νοσοκομείο. Εκείνη τη νύχτα, η οικογένεια κοιμήθηκε μαζί, στο σπίτι τους, για πρώτη φορά μετά το θάνατο του Martin. Ήταν αποφασισμένοι, να μην κοιμηθεί κανείς στο κρεβάτι τους, εάν δεν ήταν όλοι ξανά στο σπίτι.

Ο Henry και η Jane θα επιστρέψουν στο σχολείο τους σε μερικές εβδομάδες, ενώ η οικογένεια ήδη αναζητά τρόπους ώστε να τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου Martin.

Keywords
Τυχαία Θέματα