Η NASA θυμάται τον πρώτο άνθρωπο που πάτησε στη Σελήνη- Βίντεο- αφιέρωμα στο Νιλ Άρμστρονγκ

Ένας χρόνος έκλεισε στις 25 Αυγούστου από το θάνατο του Νιλ Άρμστρονγκ, του ανθρώπου που θα μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη.

Ο Άρμστρονγκ γεννήθηκε στο Οχάιο των ΗΠΑ ΤΟ 1930 και διετέλεσε χειριστής αεροσκάφους στην αεροπορία ναυτικού (1949- 1952). Σπούδασε αεροναυπηγός και το 1955 μπήκε στην Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Αεροναυτικής (NACA), τη μετέπειτα NASA.

Εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους δοκιμαστές αεροσκαφών του κόσμου.

Το 1962 ήταν κυβερνήτης της αποστολής Gemini 8, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύνδεση δύο διαστημοπλοίων στο διάστημα. Η δεύτερη διαστημική του πτήση ως κυβερνήτη ήταν η αποστολή Apollo 11, η οποία και τον οδήγησε στις 21 Ιουλίου του 1969 στη Σελήνη.

Χαρακτηριστική είναι η φράση του, που έμεινε στην ιστορία:

«That's one small step for man, one giant leap for mankind.» («Ένα μικρό βήμα για ένα άνθρωπο, ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα.»)

Θαυμασμό είχε δείξει για τη χώρα μας, την οποία κι επισκέφθηκε επισκεφθεί λίγα χρόνια πριν πεθάνει, το Φεβρουάριο του 2006.

Η NASA αποφάσισε να τιμήσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο τον άνθρωπο που βοήθησε στο να χτιστεί ο μύθος της. Με πρωτοβουλία της και σε συνεργασία με το βραβευμένο με Γράμμυ, Έρικ Μπρέις, δημιούργησε αυτό το βίντεο, για να θυμούνται πάντα όλοι τη συνεισφορά του στην παγκόσμια πρόοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα