Η «Αγάπη» όλα τα νικά!

Το φιλμ «Amour» του Μίκαελ Χάνεκε ήταν ο μεγάλος νικητής του 65ου φεστιβάλ των Καννών. Γιατί και το σινεμά χρειάζεται αγάπη…

Η αγάπη νίκησε αυτή τη φορά. Τουλάχιστον, η «Αγάπη» («Amour») του μεγάλου θριαμβευτή του 65ου φεστιβάλ των Καννών, Μίκαελ Χάνεκε. Ο Αυστριακός σκηνοθέτης πήρε στα χέρια του το Χρυσό Φοίνικα για δεύτερη φορά στην καριέρα του -μετά το 2009 όταν και είχε κερδίσει με την αντιμιλιταριστική «Λευκή κορδέλα».

Το Μεγάλο Βραβείο (Grand Prix) του φετινού φεστιβάλ κατέκτησε το υπέροχο «Reality» του

 Matteo Garrone ενώ το βραβείο για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία ήταν υπόθεση για δύο κυρίες και δη τις πρωταγωνίστριες του «Beyond the Hills», Cristina Flutur και Cosmina Stratan.

Στους άνδρες, ο χαρισματικός Mads Mikkelsen από το δανέζικο Βορρά δεν είχε αντίπαλο μετά την  ερμηνεία του στο φιλμ του Τόμας Βίντερμπεργκ «The Hunt» ενώ το Βραβείο της Επιτροπής απονεμήθηκε σε μια παλιά καραβάνα του θεσμού και κυριότερο εκπρόσωπο του βρετανικού ρεαλισμού, Ken Loach για το «The Angel‘s Share». Το βραβείο Σκηνοθεσίας κέρδισε ο Carlos Reygadas για την ταινία του «Post Tenebras Lux», την ώρα που στο «Beyond the Hills» του Cristian Mungiu απονεμήθηκε το βραβείο Σεναρίου και στο «Beasts of the Southern Wild» του Benh Zeitlin η «Χρυσή Κάμερα».

Διαβάστε ακόμα:

* Taglines που πάντα θα θυμάσαι

* Ο Roman Polanski σε 4 λεπτά (vid)

* Έρχεται ξανά το “Great Gatsby”

Keywords
Τυχαία Θέματα