Η Καθημερινή συγκρίνει τον Τσίπρα με τον Γεώργιο Β΄ τον Άπαιχτο

Ένα καυστικό άρθρο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα αφιερώνει σημερινό δημοσίευμα του Στέφανου Κασιμάτη στην Καθημερινή με τίτλο «Η φιλοδοξία του, η τύφλα του και ο χρόνος».

Ο δημοσιογράφος επ’ ευκαιρίας ενός συντακτικού ατοπήματος του Αλέξη Τσίπρα στην συνέντευξη τύπου στην ΔΕΘ, σκιαγραφεί την προσωπικότητα του διεκδικητή της Πρωθυπουργίας της Ελλάδας.

Ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά μπέρδεψε τις έννοιες «σημειολογία» με «σημασιολογία» ενώ ανέφερε λανθασμένα την φράση «δευτερεύουσες γεγονότα», αναφέρει.

Αναρωτιέται ο δημοσιογράφος αν κατάλαβε το λάθος του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν το διόρθωσε ή δεν το κατάλαβε κάν; Τι θα ήταν χειρότερο συνεχίζει, η «άγνοια των κανόνων της γλώσσας ή μήπως η περιφρόνησή τους»;

Ο Στέφανος Κασιμάτης, με την αιχμηρή του πένα συνεχίζει, αναφέροντας ότι η στιγμή του σαρδάμ «ήταν η πιο αξιόλογη στιγμή της συνέντευξης τύπου στην ΔΕΘ του Αλέξη Τσίπρα, διότι ήταν η πιο αυθεντική του».

«Η αυθόρμητη ασυναρτησία του ήταν η εικόνα αυτού που είναι πραγματικά. Ένα γνήσιο τέκνο της Μεταπολίτευσης», συμπληρώνει, «με λειψή γλωσσική παιδεία, που γουστάρει και καλά χαϊλίκια (ταξίδια στο εξωτερικό, σινιέ ρούχα κ.α) και την ίδια ώρα παίρνει στα σοβαρά (και υποτίθεται ότι μελετά) τους κλασικούς του μαρξισμού».

Έτσι αξιολογεί ο αρθρογράφος τον Αλέξη Τσίπρα και συμπληρώνει πως είναι «προσκολλημένος στην θεολογία της αριστεράς και επομένως σε πλήρη σύγχυση αφού η πραγματικότητα τον έχει προ πολλού διαψεύσει». Κινείται μάλιστα «κατά βάσιν, από την φιλοδοξία του να έλθει στα πράγματα χωρίς απαραιτήτως να γνωρίζει τι θα πρέπει να κάνει με αυτά».

Επισημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας είναι αυτός ο τύπος ανθρώπου που θα έρθει στην εξουσία χωρίς σχέδιο αλλά «αυτοσχεδιάζοντας». Δεν θα είναι ο πρώτος, βέβαια, αναφέρει ο συγγραφέας κάνοντας σύγκριση με τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον «Γεώργιο Β΄τον Άπαιχο» όπως τον αποκαλεί περιπαιχτικά, που τον παραθέτει ως το αρνητικό και προσθέτει ότι και αυτός υπερέχει από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος «δεν καταλαβαίνει γρύ έξω από τον ελληνικό μικρόκοσμο της πολιτικής εξουσίας. Το μόνο που έχει είναι η φιλοδοξία και η τύφλα του. Ο κυνισμός συναντά την αγραμματοσύνη. Ο συνδυασμός των δύο τού επιτρέπει να συγκεντρώνεται στον στόχο και να μην υπολογίζει τους κινδύνους, επειδή δεν τους καταλαβαίνει. Με τους δικούς του όρους, ένας «βλαχοδήμαρχος» είναι κι αυτός. Δογματικός, φιλόδοξος, απαίδευτος, παθιασμένος για εξουσία. Ως κατά βάθος νεοκομμουνιστής, ο Τσίπρας δεν ερευνά, αλλά πιστεύει και αυτό του φτάνει και του περισσεύει. (Πίστευε και μη ερεύνα...)».

Καταλήγει τέλος ο κ. Κασιμάτης ότι «με την κατάσταση της κοινωνίας στην Ελλάδα σήμερα, ο κρίσιμος παράγοντας στο πολιτικό παιγνίδι είναι πλέον ο χρόνος» έναν χρόνο που όπως παρατηρεί βέβαια, λειτουργεί «εις βάρος του κ. Τσίπρα» διότι «η παράταση της ισχύουσας κατάστασης επιτρέπει στην οργή να καταλαγιάσει και στο μυαλό να αρχίσει να σκέπτεται». Και κλείνει, ότι «έτσι δίνεται χρόνος ο «απλούς νους» να αρχίσει να αναρωτιέται αν οι βλακείες που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πραγματοποιήσιμες και δεύτερον να αρχίσει να συμφιλιώνεται με μια κυβέρνηση η οποία κάνει το μόνο που μπορεί να γίνει, εφόσον βέβαια το κάνει δίκαια. Αυτό το απλό ο νεοκομμουνιστής Τσίπρας (παρά την τύφλα του...) το ξέρει».

Φωτογραφία :Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα