Η Μέρκελ προειδοποιεί – Ενδεχόμενο Ελληνικό κούρεμα θα προκαλούσε «ντόμινο αβεβαιότητας»

Την προειδοποίησή της διεμήνυσε η Αγκέλα Μέρκελ στο περιοδικό Focus ότι ενδεχόμενη μείωση του χρέους της Ελλάδος θα προκαλούσε πιθανών ένα «φαινόμενο ντόμινο αβεβαιότητας» στην ευρωζώνη που θα έπληττε τις επενδύσεις στην περιοχή.

Η γερμανίδα καγκελάριος μίλησε με έντονο ύφος λέγοντας πως «προειδοποιώ ρητά ενάντια στο κούρεμα». Φαίνεται πως η κ. Μέρκελ

προσπαθεί να «κλείσει στόματα» καθώς η έντονη φημολογία για ενδεχόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τους Γερμανούς ψηφοφόρους.

Στις δηλώσεις της στο Focus συμπληρώνει μάλιστα ότι, «Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ένα ντόμινο αβεβαιότητας, το οποίο θα είχε ως αποτέλεσμα ο ενθουσιασμός των ιδιωτών επενδυτών για επενδύσεις στην ευρωζώνη να πέσει και πάλι στο μηδέν».

Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι το χρέος και οι διαρθρωτικές αλλαγές στην Ελλάδα θα εξεταστούν εκ νέου το 2014, όπως έχει προγραμματιστεί.

«Η χώρα αυτή έχει ακόμα πολλά να κάνει και πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις», είπε καταλήγοντας η Γερμανίδα καγκελάριος.

Keywords
Τυχαία Θέματα