Η “Μεταποίηση” σε 12 ιστορίες

10:11 5/5/2012 - Πηγή: KoolNews

Με αφορμή την 35η “Γιορτή του Βιβλίου” (έως 20 Μαΐου), έρχεται ένα βιβλίο που διαθλάται σε κομμάτια για να πλησιάσει την οικειότητα. Ο Δημοσθένης Παπαμάρκος ξεγυμνώνει την δικιά του “Μεταποίηση”.

Από τον Άρη Βουρβούλια

Χωρίς ενοχές ή παρερμηνευμένη απάθεια, ο Δημοσθένης Παπαμάρκος μας παρουσιάζει τους ήρωες και δαίμονες της δικιάς του νόησης. Ήρωες και δαίμονες, που απευθύνονται στο πρώτο ενικό, όχι όμως, επειδή το διάλεξαν ή γιατί έτσι θα έπρεπε. Ενικός γιατί εκεί πλησιάζουν την απώτερη ανάγκη τους, την οικειότητα. Μέσα από την “Μεταποίηση” του,

η οποία διαιρείται για να καταλήξει, έχουμε την ιστορία 12 διηγημάτων με κοινό ορίζοντα το σώμα μιας αναζήτησης.

Ο Δημοσθένης Παπαμάρκος γεννήθηκε στην Μελεσσίνα Λοκρίδας το 1983. Του έχει απονεμηθεί το βραβείο “Νεανικός Ικαρομένιππος” (για το πρώτο του βιβλίο «Η Αδελφότητα του Πυριτίου» ), ενώ είναι υποψήφιος διδάκτορας Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η “Μεταποίηση” είναι το τρίτο συγγραφικό του εγχείρημα και θα το βρεις και αυτό, όπως και πολλά άλλα, στην 35η “Γιορτή του Βιβλίου” που διεξάγεται μέχρι τις 20 Μαΐου στο Πεδίον του Άρεως. Η τιμή του ανέρχεται στα 10 ευρώ, ενώ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

Διαβάστε ακόμα:

* Το “καπνισμένο” βιβλίο του Snoop Dogg

* “Χαμένοι” στην street art

Keywords
Τυχαία Θέματα