Η πριγκίπισσα Νταϊάνα όπως τη γνώρισα…

Δεκαεννέα ολόκληρα χρόνια ο ειδικός ρεπόρτερ βασιλικών υποθέσεων της Daily Mirror, Τζέιμς Γουϊτακερ, ζούσε στη σκιά της πριγκίπισσας Νταϊάνα καταγράφοντας κάθε μικρή σημαντική ή ασήμαντη λεπτομέρεια της ζωής της. Ο επικήδειός του για την Πριγκίπισσα του Λαού είναι συγκλονιστικός.

Μετά τον αιφνίδιο θάνατό της στο τροχαίο δυστύχημα του Παρισιού, στις 31 Αυγούστου 1997, έγραψε μια νεκρολογία για τη γυναίκα που μεταμορφώθηκε από Λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ στην Πριγκίπισσα του Λαού. Το θέμα αυτό δημοσιεύτηκε

σε ειδική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας και σήμερα, 15 χρόνια μετά τον τραγικό χαμό της αναρτήθηκε για πρώτη φορά στο διαδίκτυο προκαλώντας πανικό «χτυπημάτων» από τους χρήστες του… Περισσότερο ίσως από κάθε λέξη του συγκλονίζει η ζωή της Νταϊάνα πριν τον γάμο που την έκανε διάσημη και δυστυχισμένη. 

«Αντίκρισα για πρώτη φορά την Νταϊάνα τον Ιανουάριο του 1978. Ήταν τότε μόλις 16 ετών, γεμάτη από κοριτσίστικο ενθουσιασμό και εγώ συνεπαρμένος. Η όμορφη έφηβη περίμενε τον πρίγκιπα Κάρολο ο οποίος επιδιδόταν στο κυνήγι φασιανών με φίλους του στο Sandringham. Όλα γύρω μας ήταν χιονισμένα και η θερμοκρασία είχε πέσει πολύ κάτω από το μηδέν. Η Λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ, όμως, έσφυζε από τη χαρά και τη θέρμη της άνοιξης. Σκεφτόμουν με αμηχανία γιατί έπρεπε να ήταν η Νταϊάνα σε σχέση με τον Κάρολο.; Γιατί δεν στεκόταν στο πλευρό του η μεγαλύτερη αδερφή της, Λαίδη Σάρα;

Τότε ήταν μονάχα η φιλενάδα του πρίγκιπα. Κι εγώ μπορούσα να φανταστώ τη Νταϊάνα ως ζευγάρι μονάχα με τον πρίγκιπα Αντρέα. Θυμάμαι πως έπαιζε και διασκέδαζε με τους δημοσιογράφους. Για κάποια χρόνια ακόμα συνέχισε αυτό το παιχνίδι της διασκέδασης και της ίντριγκας με τα media μέχρι που την κατέλαβε η απόγνωση και η φρίκη.

Συναντηθήκαμε ξανά στις 20 Απριλίου 1978, όταν κάλυπτα τον γάμο της μεγαλύτερης αδερφής της, Λαίδης Τζέιν, με τον Ρόμπερτ Φέλοους, προσωπικό γραμματέα τότε της βασίλισσας. Ήρθε προς το μέρος μου τότε στο Guards Chapel, κοντά στο παλάτι του Μπάκινχαμ και μου είπε: ξέρω ποιος είσαι εσύ. Είσαι ο κακός κύριος Γουίτακερ έτσι δεν είναι; Λογικό ήταν να με θεωρούσε κακό γιατί είχα καλύψει όλο το θέμα της ερωτικής σχέσης της Σάρα με τον Κάρολο. Προφανώς είχε μιλήσει στη μικρή της αδερφή για μένα.

 Τα επόμενα 19 χρόνια, έμαθα τα πάντα για την «μικρή αδερφή».

Η γιαγιά της Νταϊάνα ήταν καλή φίλη και κυρία επί των τιμών της βασίλισσας. Λόγω αυτής της σχέσης της με τα ανάκτορα η Νταϊάνα μεγάλωσε δίπλα στον πρίγκιπα Αντρέα και τον πρίγκιπα Εδουάρδο. Δεν είχε ευτυχισμένα παιδιά χρόνια γιατί οι γονείς χώρισαν και πολλές φορές κρυφοκοιτούσε πίσω από τα κάγκελα καθώς η μητέρα και ο πατέρας τσακώνονταν και χειροδικούσαν. Όταν η Νταϊνα ήταν έξι ετών η μητέρα της εγκατέλειψε την οικογένεια για έναν έρωτά της. Από εκείνη την ηλικία η Νταϊάνα στερήθηκε την μητρική αγάπη για την οποία στην υπόλοιπη ζωή της έδωσε μεγάλο αγώνα να αποδείξει ότι είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο.

Η Νταϊάνα μεγάλωσε με πολλές νταντάδες τις οποίες βασάνιζε γιατί ήταν ένα «δ

Keywords
Αναζητήσεις
λαιδη νταιανα σπιτι, αδερφη νταηανας
Τυχαία Θέματα