Η Τρόικα έρχεται, η «μάχη» ξεκινά: Τα τέσσερα ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης [εικόνες]

Τα μανίκια σηκώνει από σήμερα η κυβέρνηση ενόψει της άφιξης της Τρόικας στην Αθήνα προκειμένου να τεθούν -και να τεθούν επί τάπητος- όλα τα ζητήματα τα οποία προκαλούν τριγμούς στην διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Το οικονομικό επιτελείο αλλά και όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία, πιάνουν «μολύβι και χαρτί» προκειμένου να δουν -και να συμφωνήσουν με την Τρόικα- κατά πόσο όλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν

προταθεί είναι ικανές να αποδώσουν και να καλύψουν το δημοσιονομικό κενό του 2014. Μέχρι στιγμής σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σημείο σύγκλισης των δύο πλευρών φαίνεται να «κλείνει» στο 1,3 δισ. ευρώ. Το ζήτημα είναι όμως το πώς θα κλείσει αυτό το κενό.

«Κόκκινη γραμμή» από πλευράς κυβέρνησης είναι προς το παρόν πως το νέο έτοιμο σχέδιο δράσης δεν πρόκειται να περιλαμβάνει νέα δημοσιονομικά μέτρα, κάτι το οποίο συζήτησαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και δεσμεύτηκαν για αυτό, κατά την σύσκεψή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Τρόικα λοιπόν για σήμερα έχει... βαρύ πρόγραμμα καθώς θα δει με την σειρά τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρας, τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, καθώς και τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη. Επί τάπητος κατά τις συναντήσεις αναμένεται να τεθούν τα εξής ζητήματα τα οποία είναι μέχρι στιγμής ανοιχτά.

1 από 4 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Ο φόρος ακινήτων

Η Τρόικα θα κληθεί να επικυρώσει την συμφωνία που υπήρξε μεταξύ του Χρύσανθου Λαζαρίδη με τους εκπροσώπους των δύο κοινοβουλευτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Εφόσον αυτό γίνει σήμερα, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας στην Βουλή.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα