Κινέζα αγόρασε μεζονέτα και πήρε… δώρο τρεις άδειες παραμονής

Εγκαινιάστηκε το πρώτο συμβόλαιο για την πώληση ακινήτου αξίας άνω των 250.000 ευρώ στην Αττική από Κινέζο υπήκοο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση το συμβόλαιο υπεγράφη με βάση το νέο νόμο 4146/2013 που προβλέπει χορήγηση αδειών παραμονής σε πολίτες πέραν της Ε.Ε. εφόσον προβούν σε αγορά ακινήτου αξίας άνω των 250.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται μάλιστα στο capital.gr, η μεταβίβαση, που συμβολαιοποιήθηκε στις 8 Αυγούστου, αφορά διώροφη μεζονέτα που βρίσκεται σε προάστιο της Ανατολικής Αττικής και πολύ κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο

«Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο νέος Κινέζος ιδιοκτήτης, που αγόρασε την μεζονέτα των 252.000 ευρώ στην περιοχή της Κάτζας στην Παιανία, απέκτησε λοιπόν και τρείς άδεις παραμονής στην χώρα μας. Ο κινεζικής υπηκοότητας επιχειρηματίας Jin Hong είναι από το Πεκίνο και η εταιρεία Hong δραστηριοποιείται στο real estate και η απόκτηση άδειας παραμονής, μέσω της αγοράς του συγκεκριμένου ακινήτου, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε νέες τοποθετήσεις από την ίδια στην ελληνική αγορά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας ακινήτων BuildUp, το συμβόλαιο υπογράφηκε στο πλαίσιο της αποκλειστικής συνεργασίας της ελληνικής εταιρείας με την κινέζικη εταιρεία CSDH για την προώθηση ελληνικών ακινήτων στο αγοραστικό και επενδυτικό κοινό της Κίνας.

Ήδη έχουν ξεκινήσει αρκετές αντιδράσεις με την εφαρμογή του νέου μέτρου καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι συνδέεται με το μέτρο άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα