Μάρκο Σίλβα, ο αντί-Περέιρα στον πάγκο του Ολυμπιακού

Ο Μάρκο Σίλβα φέρεται να είναι ,σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται από την Ιβηρική χερσόνησο, ο αντικαταστάτης του Βίτορ Περέιρα στον πάγκο του Ολυμπιακού. Νεαρός, φιλόδοξος προπονητής, με αποτελέσματα, λάτρης του 4-3-3 και των νεαρών παικτών...

Ο 38χρονος πρώην προπονητής της Σπόρτινγκ Λισαβόνας είναι αυτή τη στιγμή του νούμερο 1 στον Ολυμπιακό για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία

της ομάδας, ενώ μάλιστα ΜΜΕ από την Ιβηρική χερσόνησο έκαναν λόγο για επίσκεψη του Πορτογάλου στην Ελλάδα για να ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Από την δική του τη μεριά ο Ολυμπιακός, επιβεβαίωσε πως υπάρχει ο Μάρκο Σίλβα στα πλάνα της ομάδας, είναι το φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν κοιτούν κι άλλα ονόματα πιο... μεγάλα από αυτό του Σίλβα.

Ο Ίβηρας τεχνικός έχει... κολλήσει ένσημα μόνο στην Πορτογαλία με τις Εστορίλ και Σπόρτιγνκ Λισαβόνας. Με την αντίπαλου του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League, στην περασμένη, πλέον, αγωνιστική περίοδο ο Σίλβα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα της δεύτερης εθνικής κατηγορίας της Πορτογαλίας, την αγωνιστική περίοδο 2011-2012, ενώ ανακηρύχθηκε, την ίδια αγωνιστική περίοδο, ως ο καλύτερος προπονητής της Β' κατηγορίας. Με την Σπόρτινγκ τη σεζόν 2014-2015 κατέκτησε το Κύπελλο Πορτογαλίας.

Στην ομάδα της πορτογαλικής πρωτεύουσας είχαν επενδύσει πάνω του πάρα πολλά. Άλλωστε, αυτό μαρτυρά το 4ετές συμβόλαιο, που δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ. Οι δύο πλευρές είναι στα δικαστήρια για οφειλές της ομάδας προς τον ίδιο. Πάντως σε ό, τι αφορά το αγωνιστικό σκέλος ο Σίλβα προτιμά το 4-3-3, με δύο αμυντικούς μέσους και έναν πιο δημιουργικό μέσο. Θέλει να έχει στην διάθεσή του παίκτες με ποιότητα, χωρίς να τον απασχολεί και πολύ αν είναι Έλληνες, ή ξένοι, ενώ αρέσκεται επιπλέον να προωθεί παίκτες από την ακαδημία και να τους δίνει χρόνο συμμετοχής.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως αν ο Σίλβα συμφωνήσει με την ομάδα του Πειραιά, θα γίνει ο τρίτος Πορτογάλος προπονητής που εργάζεται στον Ολυμπιακό, μετά τους Λεονάρντο Ζαρντίμ και Βίτορ Περέιρα, με την... προϊστορία των Πορτογάλων στους «ερυθρόλευκους» να μην είναι και τόσο ικανοποιητική.

The post Μάρκο Σίλβα, ο αντί-Περέιρα στον πάγκο του Ολυμπιακού appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα