Μυστήριο με πολυτελή οχήματα πρώην βουλευτών – Η Βουλή συνεχίζει να τα πληρώνει

Πολλά ερωτήματα προκάλεσε μία απόφαση της Βουλής που αναρτήθηκε την περασμένη εβδομάδα και αφορούσε την επιμήκυνση των συμβάσεων πέντε πολυτελών οχημάτων για τέσσερις έως έξι μήνες.

Και ενώ δεν φαίνεται να συμβαίνει κάτι περίεργο, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής κινήθηκαν υποψίες επειδή τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα είναι «χρεωμένα» σε πρώην βουλευτές. Συνεπώς προκύπτει το ερώτημα αν οι βουλευτές εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα

οχήματα που πληρώνουν οι φορολογούμενοι.

Πρόκειται για τους πρώην βουλευτές της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου και Κ. Παπασιώζου και τους πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πέμυ Ζούνη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Α. Τριανταφυλλόπουλο. Το Έθνος επικοινώνησε με κάποιους από αυτούς και αρνήθηκαν κατηγορηματικά τις υποψίες διαβεβαιώνοντας πως έχουν παραδώσει τα οχήματα από το 2012.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και η αρμόδια υπηρεσία του Σώματος και ο υπογράφων τις αποφάσεις κ. Θ. Παπαϊωάννου, ο οποίος απέδωσε την αναγραφή των ονομάτων τους στις συμβάσεις σε εκ παραδρομής λάθος.

Πάντως η Βουλή δεν απάντησε στα ερωτήματα της εφημερίδας και απέφυγε να αναφέρει ονομαστικά τους βουλευτές στους οποίους είναι χρεωμένα τα αυτοκίνητα σημειώνοντας πως «είναι χρεωμένα ως υπηρεσιακά οχήματα της Βουλής και ειδικότερα σε αυτούς που δικαιούνται να έχουν υπηρεσιακό όχημα». Το εν λόγω περιστατικό πάντως φέρνει στο προσκήνιο το ζήτημα της διαχείρισης αλλά και του κόστους των εκατοντάδων αυτοκινήτων που μισθώνει η Βουλή για «υπηρεσιακές ανάγκες».

Σήμερα το leasing για τους βουλευτές φθάνει τα 1.200 ευρώ το μήνα για κάθε όχημα, επιβαρύνοντας το ταμείο της Βουλής και άλλα κρατικά ταμεία. Μάλιστα, προβλέπεται να χρηματοδοτούνται αυτοκίνητα για όλους ανεξαιρέτως τους βουλευτές την ίδια στιγμή όπου 30 δεν κάνουν χρήση του συγκεκριμένου κοινοβουλευτικού δικαιώματος.

Φωτογραφία Eurokinissi

The post Μυστήριο με πολυτελή οχήματα πρώην βουλευτών – Η Βουλή συνεχίζει να τα πληρώνει appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα