Νεκρός ο Καμπούρογλου, στενός συνεργάτης του Άκη και κατηγορούμενος για τις μίζες!

Ο επί σειράς ετών διευθύνων σύμβουλος της Drumilan βρέθηκε σε ξενοδοχείο της Τζακάρτα και οι πρώτες πληροφορίες από το υπουργείο Εξωτερικών μιλούν για αυτοκτονία. Ο Ζήγρας τον είχε κατηγορήσει ότι ήταν ο άνθρωπος που μετέφερε χρήματα σε βαλίτσες για τον Άκη.

Ο 61χροος Βλάσης Καμπούρογλου, αντιπρόσωπος οπλικών συστημάτων, ο οποίος θεωρείται ότι ήταν πρόσωπο κλειδί στη δαιδαλώδη διαδρομή του μαύρου χρήματος στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου βρέθηκε νεκρός

σε ξενοδοχείο στη Τζακάρτα. Υπήρξε επί σειρά ετών διευθύνων σύμβουλος της Drumilan International Hellas AE είχε κληθεί το 2004 να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα TOR-M1 αλλά από τότε χάθηκαν τα ίχνη του και όλοι πίστευαν ότι είχε διαφύγει στο εξωτερικό.

Είχε κατηγορηθεί από τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα για ανάμειξη στις μίζες από την προμήθεια των Ρωσικών οπλικών συστημάτων και ασκήθηκε εναντίον του δίωξη για το σκάνδαλο των TOR M1 καθώς η Drumilan είχε αναλάβει να υλοποιήσει τα αντισταθμιστικά οφέλη της αγοράς των πυραύλων, όπου σύμφωνα με τη δικαιοσύνη, μεγάλο μέρος από τις μίζες είχαν περάσει μέσα από την εταιρία.

Στην απολογία του, ο Νικόλαος Ζίγρας, εξάδερφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, του είχε δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο, μια και όπως ισχυρίστηκε, ήταν ο άνθρωπος που μετέφερε χρήματα σε βαλίτσες για τον Άκη.

Ο 60χρονος Βλάσης Καμπούρογλου, «Τζορτζ Τορ» όπως αποκαλούσε τον εαυτό του, από το 2004 και μετά είχε χαθεί και εθεάθη τελευταία φορά δημόσια πριν από δύο χρόνια στην Ιθάκη, όπου οι γείτονες τον έβλεπαν να επιβλέπει των εργασιών ανακαίνισης της βίλας που διατηρεί στο νησί. Είναι παντρεμένος με Αγγλίδα, με την οποία απέκτησαν δύο κόρες.

Η διασύνδεση με τον Ακη σύμφωνα με το iefimerida

Η ιστορία του Καμπούρογλου ξεκινά με εργολαβίες δημοσίων έργων. Μάλιστα οι πρώτες του προσπάθειες επικεντρώθηκαν στα έργα κατασκευής της Εγνατίας οδού. Ο επιχειρηματίας με τη μικρασιατική καταγωγή, όταν είδε ότι αυτές οι προσπάθειες δεν καρποφορούσαν όσο θα ήθελε, στράφηκε στον χώρο του ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Κάπου εδώ αρχίζει η εμπλοκή του με το υπουργείο Αμυνας και τα εξοπλιστικά, στις αρχές του 1998.

Η περίφημη «βίλα Καμπούρογλου» στην Ιθάκη, με την κεραμιδί απόχρωση της πέτρας να δεσπόζει στον λόφο πάνω από το Βαθύ, φημολογείται ότι έχει γνωρίσει μεγάλες δόξες, όταν ο ιδιοκτήτης της διέπρεπε με την εταιρεία του. Εκεί είχε φιλοξενηθεί, πολλές φορές ο Ακης Τσοχατζόπουλος, με συνέπεια να έχει χαρακτηριστεί από τους Ιθακήσιους ως η «βίλα του Ακη»! Ο Βλάσης Καμπούρογλου, σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες κατοίκων, επισκεπτόταν το νησί, συνήθως με ελικόπτερο και σπανιότερα με σκάφος.

Η Drumilan International (Hellas), Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία-Αντιπροσωπείες Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, ιδρύθηκε το 1998. Δημιουργήθηκε μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την αγορά των TOR-M1 από τον Γιάννη Σμπώκο και τον Μιχαήλ Βορομπιόφ, εκπρόσωπο της ρωσικής εταιρείας ANTEY, της εταιρείας δηλαδή που κατασκεύαζε και πουλούσε τους TOR. Γι’ α

Keywords
Τυχαία Θέματα