Νύχτα – θρίλερ για να πειστεί ο Κουβέλης!

Ένα «καυτό» βράδυ για τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους ήταν το χθεσινό, μιας και οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα. Αντικείμενο των συζητήσεων ήταν να καμφθούν οι αντιρρήσεις του Φώτη Κουβέλη, στα νέα μέτρα που προβλέπονται για το εργασιακό.

Στη διάρκεια της χθεσινής βραδιάς, μάλιστα, το ΔΝΤ εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές συνεχίζονται, πως έχει σημειωθεί πρόοδος τις τελευταίες ημέρες,

αλλά εκκρεμούν ορισμένα ζητήματα που θα πρέπει να συμφωνηθούν ώστε να επιτευχθεί πλήρης συμφωνία σε υπηρεσιακό επίπεδο».

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε μια προσπάθεια να αρθούν οι αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, προχώρησε σε τροποποιήσεις άρθρων και τροπολογιών του νομοσχεδίου που καταργεί το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου στις ΔΕΚΟ, δηλώνοντας παράλληλα πως «το μεγαλύτερο μέρος της διαπραγμάτευσης έχει ολοκληρωθεί».

Το χθεσινό θρίλερ και οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις είναι αποτέλεσμα της άρνησης του Φώτη Κουβέλη να δεχθεί τις απαιτήσεις της τρόικας στο εργασιακό με αποτέλεσμα να καθυστερεί κι άλλο η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως στα μέσα Νοεμβρίου θα έχουν εξαντληθεί τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μάλιστα ανέλαβε το ρόλο να πείσει τον Φώτη Κουβέλη, να υποχωρήσει. Μάλιστα υπήρξε και συνάντηση του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, με τον Δημήτρη Χατζησωκράτη, για να πειστεί η ΔΗΜΑΡ και να ψηφίσει το πακέτο των μέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα