Ο κ. Express Service Γιάννης Ραπτόπουλος συλλαμβάνεται ξανά για χρέη στο ΙΚΑ

Το τμήμα Αναζητήσεων και Ασφαλείας Θεσσαλονίκης συνέλαβε νωρίς το πρωί τον 70χρονο Γιάννη Ραπτόπουλο.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος είχε συλληφθεί ξανά πρόσφατα για υπόθεση μη απόδοσης ΦΠΑ και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικά μέτρα, συνελήφθη ξανά και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα όπου και παραπέμφθηκε προς δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Ο

κ. Express Service κατηγορείται αυτή την φορά για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ, εισφορές που φτάνουν το ποσό των 1,3 εκατ. ευρώ για την περίοδο από Δεκέμβριο 2012 και Ιανουάριο 2013.

Ο κ. Ραπτόπουλος στο «ΒΗΜΑ» της Πέμπτης ανέφερε όσον αφορά την πρώτη περίπτωση σύλληψής του ότι Ραπτόπουλος απολογήθηκε σε ειδικό ανακριτή της Θεσσαλονίκης για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους σχεδόν 8 εκατ. Ευρώ. Εισαγγελέας και ανακριτής τον είχαν αφήσει ελεύθερο με χρηματική εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα

Κατά την απολογία του, ο κ. Ραπτόπουλος επικαλέστηκε πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που επιδίκασε στην εταιρεία του το ποσό των 2,9 δισ. ευρώ για παραβίαση σειράς διατακτικών, αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων, για αθέμιτο ανταγωνισμό της 'Εθνικής Ασφαλιστικής στον κλάδο της οδικής βοήθειας, τονίζοντας ότι με την απόφαση αυτή και με πιθανό συμβιβασμό που θα προκύψει μεταξύ των δύο πλευρών, θα καλύψει το σύνολο των υποχρεώσεών του (σ.σ. συνελήφθη παλιότερα και για χρέη προς το δημόσιο όπως και για οφειλές προς το ΙΚΑ).

Τον συγκεκριμένο ισχυρισμό αναμένεται να αναπτύξει και κατά την εκδίκαση της νέας υπόθεσης που προέκυψε σε βάρος του όταν διεξαχθεί η δίκη. Μέχρι τότε πήρε αναβολή και αφέθηκε ελεύθερος.

Keywords
Τυχαία Θέματα