Ο Οσάμα μπιν Λάντεν πάει σινεμά!

Η πρώτη ταινία που αφορά την επιχείρηση που οδήγησε στο θάνατο του Νο1 τρομοκράτη, θα προβληθεί στις 4 Νοεμβρίου από το National Geographic.

Την πρώτη ταινία που αφηγείται την επιδρομή, η οποία οδήγησε στο θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, θα προβάλει ο ισχυρός παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Βάινστιν δύο ημέρες πριν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές

της 6ης Νοεμβρίου.

Η ταινία με τίτλο «SEAL Team Six: The Raid on Osama bin Laden» («Ομάδα SEAL έξι: η επιδρομή κατά του Οσάμα Μπιν Λάντεν»), τη διανομή της οποία κάνει ο Βάινστιν, θα προβληθεί στις 4 Νοεμβρίου από το τηλεοπτικό δίκτυο National Geographic, όπως ανακοίνωσε το κανάλι επικαλούμενο τον πρόεδρό του Χάουαρντ Οουενς και τον Βάινστιν, ο οποίος δήλωσε ότι η ταινία «θα μιλήσει σε όλους τους Αμερικανούς».

Η ταινία, που έχει σκηνοθετηθεί από τον Τζον Στόκουελ και η παραγωγή της για μεταγενέστερη προβολή στις αίθουσες έχει γίνει από τον Νίκολας Σαρτιέ, παραγωγό της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας «The Hurt Locker» θα είναι επίσης διαθέσιμη προς ενοικίαση στο Netflix.

Στο τρέιλερ που ανέβηκε στο διαδίκτυο, οι χαρακτήρες τη ταινίας δηλώνουν: «Θα είμαστε η ομάδα που θα ξεφορτωθεί τον Οσάμα» και «ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών παίζει την προεδρία του σε αυτή την αποστολή».

Ο πρόεδρος Ομπάμα είχε δώσει προσωπικά το πράσινο φως για την αποστολή των καταδρομέων της ελίτ μονάδας των SEAL που σκότωσαν τον ηγέτη του τρομοκρατικού δικτύου της αλ Κάιντα στις 2 Μαΐου του 2011 στο κρησφύγετό του στην πόλη Αμποταμπάντ του Πακιστάν.

«Η αναπαράσταση των γεγονότων που έλαβαν χώρα εκείνο το βράδυ είναι συναρπαστική, για να μην πω κάτι περισσότερο», αναφέρει ο Βάινστιν σε ανακοίνωσή του. «Νομίζω ότι το κοινό θα γοητευθεί, όπως και εγώ, από την αρχή και έως το τέλος της ταινίας και είμαι πολύ υπερήφανος ως Αμερικανός πολίτης που διαδραματίζω ένα ρόλο, ώστε αυτό το καταπληκτικό επεισόδιο της πρόσφατης αμερικανικής ιστορίας να το δουν όσο το δυνατόν περισσότερα νοικοκυριά».

Ο Βάινστιν, παραγωγός σε ταινίες όπως «Ο Άγγλος ασθενής», «The Artist» και «John Rambo», είναι γνωστός υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα