Ο πιτσιρικάς έγινε άντρας (vid)

Κάνοντας μια καταπληκτική εμφάνιση, μέσα σε ένα βράδυ, ο Κώστας Παπανικολάου δικαίωσε όλους όσους τον θεωρούν μεγάλο παίκτη και έδειξε ότι έχει ένα απίστευτο μέλλον.

«Μεγάλο ταλέντο είναι, αλλά μεγάλος παίκτης θα γίνει όταν πάρει και κάποιο μεγάλο ματς. Και αυτό δεν το έχει κάνει ακόμα». Με αυτά τα λόγια ο Ντούσαν Ίβκοβιτς περιέγραφε τον Κώστα Παπανικολάου στις αρχές της σεζόν. Τότε που ο Ολυμπιακός είχε κάνει το πρώτο βήμα

ανανέωσης. Τότε που κανείς δεν πίστευε ότι αυτή η ομάδα θα μπορούσε να κάνει μεγάλα πράγματα τη φετινή χρονιά – άλλωστε ήταν γνωστό ότι χτιζόταν η ομάδα του μέλλοντος.

Και όμως, περίπου 8 μήνες μετά, όλα έχουν αλλάξει. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης μετά από έναν συναρπαστικό τελικό με την ΤΣΣΚΑ και το μεγάλο ταλέντο έκανε το μεγάλο ματς. Γιατί χωρίς καμιά αμφιβολία ο Παπανικολάου ήταν ο MVP του Ολυμπιακού στο ματς – πέτυχε 18 πόντους με 2/2 δίποντα, 3/3 τρίποντα και 5/6 βολές, ενώ όποτε χρειάστηκε έπαιξε άμυνα, πήρε ριμπάουντ και έδειξε ότι δεν μασάει να πάρει πάνω του την προσπάθεια όταν η μπάλα καίει!

Και μπορεί να μην το είχε δείξει μέχρι τώρα, φορώντας τα Ερυθρόλευκα, αλλά όσοι τον γνώριζαν από πιτσιρικά, ήξεραν τις δυνατότητές του. Ο Παπανικολάου γεννήθηκε το 1990 στα Τρίκαλα και ξεκίνησε την πορεία του από τις παιδικές ομάδες αρχικά του Πρωτέα Γρεβενών και στη συνέχεια του Άρη Θεσσαλονίκης. Τα πρώτα φώτα της δημοσιότητας τα τραβάει πάνω του το 2008, όταν με την Εθνική Εφήβων κατακτάει την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ο Κώστας είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του τουρνουά. Αυτομάτως παίρνει και «προαγωγή» στην πρώτη ομάδα του Άρη και αρχίζει τα μαγικά του. Το 2009 ανακηρύσσεται καλύτερος νέος παίκτης του Ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων -όπου η Εθνική πήρε το αργυρό μετάλλιο- ο “Παπ” κερδίζει το βραβείο του MVP της διοργάνωσης. Επιτυχίες, που του δίνουν και τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό.

Αρχικά στον Πειραιά δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής και βρίσκεται στη σκιά των αστέρων του Ολυμπιακού. Αλλά φέτος, με την «αναγκαστική» ανανέωση της ομάδας, του δόθηκε η ευκαιρία που περίμενε. Και ο Παπανικολάου όχι απλά δεν την άφησε να πάει χαμένη, αλλά έπιασε τον ταύρο από τα κέρατα. Και η μεγάλη δικαίωση ήρθε στον τελικό, όπου έκανε πράγματα και θάματα – και ίσως και να του άνοιξε και μια πόρτα για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ακόμα και ο Τζος Τσίλντρες έγραψε στο twitter του «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό! Πρωταθλητές Ευρωλίγλα. Και πολλά συγχαρητήρια στον δικό μου, Κώστα Παπανικολάου που κέρδισε το MVP».

Αν, και όπως φαίνεται, ο χαμός που γίνεται γύρω από το πρόσωπό του, δεν τον απασχολεί και ιδιαίτερα. «Όλοι όσοι είδαν το παιχνίδι και βρέθηκαν εδώ πιστεύω ότι δεν θα το ξεχάσουν ποτέ. Έτυχε να μπουν τα δικά μου σουτ. Πραγματικά δε με ενδιαφέρει τι έκανα εγώ προσωπικά, αλλά το τι κάναμε» δήλωσε λίγα λεπτά μετά τον αγώνα, με μια πρωτοφανή ωριμότητα για τα σχεδόν 22 του χρόνια και έκανε τους πάντες να αναρωτιούνται αν αυτό το παιδί είναι… ρομπότ

Keywords
Τυχαία Θέματα