Ήρωας της Βοστόνης: Αδιαφόρησε για τη ζωή του για να σώσει 20χρονη

Μέσα στον πανικό που ξέσπασε στη Βοστόνη, λίγα δευτερόλεπτα μετά τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της πόλης, ένα από τους άντρες που ήταν εκεί, «έπεσε» στη μάχη για τη σωτηρία και την επιβίωση.

Ο Τάιλερ Ντοντ, είναι ο άντρας που έβαλε στην άκρη των εγωισμό του, και αντί να τρέξει να σωθεί, στάθηκε στο πλευρό των τραυματιών, και κυρίως, στο πλευρό μιας κοπέλας.

Ο ίδιος, σε χθεσινοβραδινή εκπομπή του CNN, μίλησε για τις εμπειρίες του. «Μέσα σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί και που χρειαζόντουσαν βοήθεια και συμπαράσταση,

το μυαλό μου «κόλλησε» στη συγκεκριμένη κοπέλα, την οποία, αργότερα έμαθα πως τη λένε Βικτόρια ΜακΓκραθ. Ήταν, κατά κάποιο τρόπο, σαν να υπήρχε ένας νοητός δεσμός ανάμεσά μας».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δεν ήταν παρόν στον μαραθώνιο, αλλά σε σταθμό κοντά στο σημείο. Όταν άκουσε τον εκκωφαντικό ήχο της έκρηξης, θεώρησε πως το καλύτερο που είχε να κάνει, είναι να σπεύσει εκεί που υπήρχε ανάγκη και να κάνει τα πάντα για να απαλύνει τον πόνο των συνανθρώπων τους.

«Με κοίταξε βαθειά μέσα στα μάτια. Την είδα και πάγωσα. Τη ρώτησα πως τη λένε και της συμπαραστάθηκα» συνέχισε, μιλώντας στην εκπομπή.

«Η ζωή μου, είναι βασισμένη στην ύπαρξη μερικών αξιών. Κατά κάποιο τρόπο, σηκώνομαι το πρωί από κρεβάτι μου, και παρακαλώ τον Θεό, να με χρησιμοποιήσει ως κάποιο όργανό του, για να μπορέσω να βοηθήσω όσους με έχουν ανάγκη» αναφέρει, εξηγώντας γιατί, αντί να τρέξει μακριά από το σημείο, έτρεξε για να βοηθήσει.

Ο Ντοντ, μίλησε για τη στιγμή που χρειάστηκε να ηρεμήσει τη συγκεκριμένη κοπέλα, αφού, έβλεπε πως η ίδια ήταν τραυματισμένη σοβαρά, αλλά και τους πάντες γύρω της να υποφέρουν.

«Θυμάμαι πως προσπαθούσα να είμαι ιδιαίτερα προσεχτικός με τη γλώσσα του σώματός μου και να μην κοιτώ τα τραύματά της. Ο στόχος μου ήταν να την καθησυχάσω και όχι να την τρομάξω ακόμη περισσότερο» συνέχισε.

«Μου ζήτησε να μην σταματήσω να της κρατώ το χέρι. Υπήρχε ένα είδος σύνδεσής μας σε πνευματικό επίπεδο. Μετά από λίγη ώρα, με εντυπωσίασε με την ψυχραιμία που έδειξε, και μου ζήτησε να την αφήσω και να βοηθήσω και άλλους τραυματίες που το είχαν ανάγκη» έκλεισε τα λεγόμενά του.

Η 20χρονη Βικτώρια, υπέστη σοβαρά τραύματα στο ένα της πόδι, κατά τη διάρκεια της πρώτης έκρηξης, στο σημείο τερματισμού του Μαραθωνίου. Μάλιστα, και εκείνος και εκείνη έχουν κάνει μεγάλες προσπάθειες να συναντηθούν, καθώς θέλει να τον ευχαριστήσει για τη γενναία στάση που έδειξε απένταντί της. Όμως, αυτό, δεν έχει γίνει ακόμη πραγματικότητα, ενώ, το πιθανότερο είναι πως θα καταφέρουν να μιλήσουν μετά το τέλος της εβδομάδας, αφού εκείνη θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα