Όλες οι οδηγίες του Σαμαρά προς τους υπουργούς

Την ετοιμότητα των υπουργών ενόψει των κρίσιμων κινήσεων που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πρωθυπουργός ζήτησε να μην χαλαρώσει τίποτα στη λειτουργία της κυβέρνησης αλλά και να διοχετευθούν τα χρήματα από τη δόση στην αγορά. Φέρεται να έδωσε μάλιστα έμφαση στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και μίλησε δηλαδή για τη σύναψη ενός μνημονίου

συνεργασίας ανάμεσα στα υπουργεία που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ιδιώτες και του γενικού λογιστηρίου του Κράτους ώστε να παρακολουθείται η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως ο κάθε υπουργός προσωπικά θα πρέπει να επιβλέπει την εφαρμογή των μέτρων που του αναλογούν και τις προαπαιτούμενες πράξεις ώστε να μην υπάρχει χαλάρωση και να υπάρξει συνέργεια των υπουργών ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι αποκρατικοποιήσεις.

Ο στόχος που έθεσε ο πρωθυπουργός για κάθε υπουργείο είναι να δημιουργηθεί ένα πρωτογενές πλεόνασμα και μάλιστα αυξημένο καθώς το 30% του επιπλέον πρωτογενούς πλεονάσματος διοχετεύεται στον ειδικό λογαριασμό για την εξυπηρέτηση του χρέους, όμως το 70% είναι η δυνατότητα που έχει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε διορθώσεις ώστε να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες για τους χαμηλοσυνταξιούχους κατ” αρχήν και τις ομάδες που πλήττονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα