Ολυμπιακός – Άρσεναλ, πράξη τρίτη απόψε στο Καραϊσκάκη

Για 3η συνεχόμενη φορά τα τελευταία 3 χρόνια, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Άρσεναλ .Ο αγώνας θα μεταδοθεί στις 21:45 NovaSports1 και πρόκειται για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο αγώνας δεν παρουσιάζει κάποιο ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, με τους «Πειραιώτες» να έχουν εξασφαλίσει την 3η θέση του ομίλου, η οποία οδηγεί στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, και τους «Λονδρέζους» να βρίσκονται και μαθηματικά στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός

θέλει τη νίκη, καθώς με τους 3 βαθμούς θα εξασφαλίσει μια πιο ευνοϊκή κλήρωση στο Europa League, αφού θα βρεθεί στο γκρουπ των ισχυρών.

Τις δυο προηγούμενες χρονιές που ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την Άρσεναλ κατάφερε να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πιο συγκεκριμένα, τη σεζόν 2009/10 η Άρσεναλ είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο, ερχόμενη στην Αθήνα με αρκετές και σημαντικές αλλαγές, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός, νικώντας με 1-0 με γκολ του Λεονάρντο, γκολ που του χάρισε και την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Τη σεζόν 2010/11, με την Άρσεναλ να είναι και πάλι στην 1η θέση του ομίλου, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1, ωστόσο κατέλαβε την 3η θέση στον όμιλο, αφού έμεινε πίσω από τη Μαρσέιγ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το εντυπωσιακό ρεκόρ που διατηρούν οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι έχουν να ηττηθούν, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ στην έδρα τους, εδώ και μία δεκαετία. Συγκεκριμένα, η τελευταία ήττα του Ολυμπιακού την 6η αγωνιστική, όποτε αυτή διεξάγεται στο γήπεδό του, σημειώθηκε τη σεζόν 2002/03, όταν και έχασε με σκορ 3-2 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα, οι γηπεδούχοι δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, με τον προπονητή του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ, να παρατάσσει τους Κάρολ κάτω από τα δοκάρια, Μανωλά και Κοντρέρας στο κέντρο της άμυνας, τον Μανιάτη δεξιά και τον Τοροσίδη αριστερά. Στη μεσαία γραμμή θα ξεκινήσουν οι Φέισα, Μασάντο και Γκρέκο και πιο μπροστά τους θα είναι οι Φουστέρ με τον Αμπντούν και τον Τζιμπούρ μοναδικό προωθημένο.

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι κατεβαίνουν με πολλά προβλήματα, τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγινιστικά. Η ενδεκάδα που θα παρατάξει ο προπονητής των «κανονιέρηδων», Αρσέν Βενγκέρ, δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο πιθανότατα θα αποτελείται από τους Σέζνι στο τέρμα, Μιντ, Βερμάλεν, Τζουρού και Τζένκινσον στην άμυνα, Κοκελέν, Ράμσεϊ, Αρσάβιν, Τσάμπερλεϊν και Ζερβίνιο στο χώρο του κέντρου, με τον Σαμάκ στην κορυφή της επίθεσης.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

Σάλκε 11Άρσεναλ 10Ολυμπιακός 6Μονπελιέ 1
Keywords
Τυχαία Θέματα