Πανούσης: Δεν αποκλείεται η εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών στη δολοφονία στο Ν. Ηράκλειο

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και καθηγητής Εγκληματολογίας, Γιάννης Πανούσης δεν απέκλεισε την εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών στη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, ανοίγοντας το δημόσια τον κύκλο των θεωριών συνωμοσίας.

«Το «προβοκάτσια» είναι συνομωσιολογία. Αλλά είναι ένα

άλλο πράγμα, που δεν είναι μόνο το κοινό ποινικό δίκαιο. Μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο, όπως ελληνικές ή ξένες μυστικές υπηρεσίες. Το έχουμε δει και άλλες φορές τα τελευταία δύο-τρία χρόνια», ανέφερε ο κ. Πανούσης σε συνέντευξή του στο BHMA FM.

Επιπλέον, ο καθηγητής Εγκληματολογίας ανέφερε ότι παρόλο που το συγκεκριμένο χτύπημα έγινε από επαγγελματίες εκτελεστές, δεν μετατρέπει την υπόθεση σε έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου, με δεδομένο ότι το κίνητρο είναι διαφορετικό.

«Η τρομοκρατία πλέον στην Ελλάδα έχει εμπλακεί σε ζητήματα κοινού ποινικού δικαίου και διαφόρων υπηρεσιών, ως μείγμα διαφόρων προθέσεων. Διότι δεν μπορούμε να ξέρουμε τα κίνητρα, παρά μόνον εάν συλληφθούν. Μόνον η προκήρυξη θα δείξει τι θέλουν να κάνουν. Αλλά έρχεται η πράξη αυτή να διαταράξει την ομαλότητα που χρειάζεται η χώρα μέσα στην οικονομική κρίση», σχολίασε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

Τέλος, ο κ. Πανούσης επεσήμανε ότι η δημοκρατία θα μπορούσε να κινδυνεύσει καθώς είναι «αδύναμη, αμήχανη και ενοχική», ενώ ακόμα πρόσθεσε ότι «αν, όμως, τα μαζέψεις όλα αυτά ένα-ένα, μια κοινωνική ανομία, μια κοινωνική κρίση, μια ανασφάλεια, μια έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών και σε όλα αυτά γράψεις πάνω «σφαίρες», φυσικά και μπορεί να κινδυνεύσει η δημοκρατία. Δεν μπορεί να το διαχειριστεί».

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα