Παρέμβαση Σαμαρά για πολιτική λύση με τη δόση- Κρίσιμη συνάντηση Τρόικας- Μητσοτάκη

08:23 4/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Με τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε σχέση με την κινητικότητα και τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα επειχειρεί ο πρωθυπουργός να κερδίσει χρόνο και να ξεμπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις και την εκταμίευση της δόσης του Ιουλίου.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναγνώρισε το άσχημο κλίμα που επικρατεί με τους εκπροσώπους των δανειστών ενώ συνεργάτες

του που τον συνόδευσαν στο Βερολίνο παρατηρούσαν πως «υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις κυρίως στο θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης» ωστόσο προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις λέγοντας πως «δεν υπάρχει λόγος να μην τα βρούμε».

Ο πρωθυπουργός αναμένεται στη μεσημεριανή συνάντηση να διαβεβαιώσει την Τρόικα ότι ανά μήνα θα εντάσσονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας περίπου 2.000 με 2.500 δημόσιοι υπάλληλοι. Παράλληλα στην περίπτωση που η Τρόικα επιμείνει να μην αναγνωρίζει τις απολύσεις στην ΕΡΤ τότε ενδέχεται να αυξηθεί το ποσοστό των συνολικών απολύσεων που απαιτείται από την ελληνική κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Τι θα συζητηθεί στην καθοριστική συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σκληρό είναι το «παζάρι» των δανειστών με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον τρίτο γύρο των διαπραγματεύσεων να ξεκινά σήμερα και τα πάντα να βρίσκονται στο τραπέζι και να εξετάζονται όλα τα πιθανά εναλλακτικά σενάρια.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση η Τρόικα πρότεινε την αύξηση του αριθμού των απολύσεων για την διετία προκειμένου το ποσοστό αυτό να αφαιρεθεί από την κινητικότητα που προβλέπεται για φέτος. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδωσε αρνητική απάντηση, ενώ επιδιώκει να δοθεί η παράταση που επιθυμεί η ελληνική πλευρά προκειμένου να προχωρήσει η εφαρμογή της κινητικότητας που αφορά 12.500 υπαλλήλους.

Στις 5 το απόγευμα η Τρόικα θα μεταβεί στο υπουργείο Εσωτερικών, που έχει τους περισσότερους υπαλλήλους και θα συναντηθεί για πρώτη με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται το θέμα της κινητικότητας στο τομέα της εκπαίδευσης και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 9.000 μετακινήσεις δασκάλων και καθηγητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα