Πώς αλλάζουν οι καιροί – Όταν ο Τζον Κέρι ήθελε να σταματήσει τον πόλεμο στο Βιετνάμ [βίντεο]

10:00 7/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Η αρχή της πολιτικής καριέρας του νυν υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ξεκίνησε, όσο κι αν μοιάζει περίεργο, λόγω των ημερών, με μία αντιπολεμική ομιλία.

Ήταν μόλις 27ν ετών και είχε επιστρέψει από τον πόλεμο στο Βιετνάμ, όταν κάθησε ενώπιον της Γερουσίας. Σε μία κατάμεστη αίθουσα, ο Τζον Κέρι κατέθεσε κατά του πολέμου και ζήτησε την επιστροφή των αμερικανικών στρατευμάτων πίσω στην πατρίδα. Ο 27χρονος τότε Κέρι φορώντας τη στρατιωτική του στολή αναφέρθηκε στις θηριωδίες που γίνονταν στο Βιετνάμ ρώτησε τα μέλη της Επιτροπής « Πως ζητάτε από

έναν στρατιώτη να είναι ο τελευταίος άνθρωπος που θα πεθάνει στο Βιετνάμ; Πως ζητάτε από έναν στρατιώτη να είναι ο τελευταίος άνθρωπος που θα πεθάνει για ένα λάθος;» Μέσα σε μια νύχτα ο Κέρι έγινε ο πιο αναγνωρισμένος βετεράνος του Βιετνάμ στις ΗΠΑ.

Όταν το Κέρι επέστρεψε από τον πόλεμο περισσότεροι από 540.000 στρατιώτες πήγαν στο Βιετνάμ, 33.400 είχαν σκοτωθεί και χιλιάδες διαμαρτυρίες γίνονταν στην Αμερική για την επιστροφή των στρατιωτικών δυνάμεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα