Πώς να φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Μπορεί να είναι το ευκολότερο γεύμα που μπορείς να φτιάξεις, αλλά η επιστήμη αποφάνθηκε για εκείνο, δίνοντάς του μια πολύ πιο sophisticated όψη. Ορίστε το τέλειο σάντουιτς.

Από τον Άρη Βουρβούλια

Ναι, μπορεί να το έχεις φτιάξει εκατοντάδες φορές, να το έχεις φάει χιλιάδες και να το φας ακόμα περισσότερες. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα ξέρεις όλα για αυτό και πόσο μάλλον δεν σημαίνει

ότι ξέρεις να φτιάχνεις το ιδανικό σάντουιτς, κατά τους επιστήμονες τουλάχιστον.

Γιατί αυτοί συνεδριάσανε, τα βάλανε κάτω και αποφάσισαν, με αφορμή την «Βρετανική Εβδομάδα Σάντουιτς», ότι η ιδανική εξίσωση και η καλύτερη μαθηματική φόρμουλα για το σάντουιτς είναι η εξής:

Μπερδεύτηκες; Μπορεί να σου φαίνεται πολύ κομπλικέ η εξισωσούλα, αλλά η επεξήγησή τραβάει ακόμα περισσότερη κουβέντα, έτσι όπως εξηγεί ο Δρ. Mark Hadley, ερευνητής του University of  Warwick και εφευρέτης του παραπάνω τύπου.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι το όλο εγχείρημα αποσκοπεί στο να αποφευχθεί η διακίνηση υγρών μέσα στο σάντουιτς- όπως το νερό από το μαρούλι ή το χυμό από την ντομάτα -και να διατηρηθεί φρέσκο, διατηρώντας αυτούσια την γεύση των υλικών του. Επίσης δίνει και μερικά απλά tips, για να προσέξεις την επόμενη φορά που θα θελήσεις να το φτιάξεις:

* Πίεση: Μην πιέζεις υπερβολικά το σάντουιτς σου, γιατί διαχέει τα υγρά του στα υπόλοιπα υλικά .

* Φρεσκάδα: Οι εξισώσεις περιγράφουν την επιδείνωση της φρεσκάδας λόγω της διάχυσης της υγρασίας. Οπότε τρώτε το σάντουιτς σας φρέσκο.

* Βούτυρο: Χρησιμοποίησε ένα παχύ στρώμα βουτύρου, αφού βοηθάει στο να κρατά μακριά την υγρασία.

* Υγρασία: Τύλιξέ το σφιχτά από κάτω, προκειμένου να μην περνάει αέρας (μην ξεχαστεί και το σφίξεις υπερβολικά – βλέπε πρώτο tip).

* Θερμοκρασία: Οι περισσότερες εξισώσεις βασίζονται στην θερμοκρασία του σάντουιτς και τα ποσοστά απορρόφησης, οπότε πάντα να το διατηρείτε δροσερό.

* Ψωμί: Όσο πιο χοντρό είναι το ψωμί –βλέπε από χωριάτικη φρατζόλα-  τόσο το καλύτερο, αφού δεν αφήνει να το διαπεράσει η υγρασία, αλλά ούτε το στεγνώνει και τόσο γρήγορα.

Διαβάστε ακόμα:

* Fritatta με pasta

* Κοτόπουλο με μέλι & ουίσκι

* Οι σωστές τηγανιτές πατάτες

Keywords
Τυχαία Θέματα