Πόσο άλλαξε η Apple μετά το θάνατο του Στιβ Τζομπς;

Από το θάνατο του Στιβ Τζομπς, δύο χρόνια πριν, η Apple δεν έχει βιώσει έλλειψη ελέγχου.Οι μέτοχοι, τα ΜΜΕ και το κοινό έχουν κατά καιρούς κατηγορήσει την εταιρεία για έλλειψη καινοτομίας ενώ οι κριτικοί θεωρούν ότι η εταιρεία

έχει χάσει την αίγλη της από τότε που πέθανε ο Στιβ Τζομπς. Ο διευθύνων σύμβουλος Τιμ Κουκ, έχει επίσης κατηγορηθεί για έλλειψη οράματος για την Apple ενώ επίσης έχει θεωρηθεί υπεύθυνος για την πτώση των μετοχών.

Παρόλα αυτά, πολλοί είναι αυτοί που δικαιολογούν την εταιρεία λέγοντας ότι ακριβώς επειδή η Apple δεν έχει λανσάρει νέα κατηγορία προϊόντων από το θάνατο του Τζομπς, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει όραμα.

«Ο λόγος που η Apple είναι η Apple είναι επειδή κάνουν απίστευτα πράγματα… Περιμένουμε πάντα τα καλύτερα από την Apple» είπε ο Τριπ Τσάουντρι, διευθυντής της Global Equities Research.

Η Apple δεν έχασε την αίγλη της αλλά έχει ρίξει τους ρυθμούς της από τότε που πέθανε ο Τζομπς. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Τσάουντρι, αν ο Τζομπς διοικούσε ακόμα την Apple το πιθανότερο θα ήταν να υπήρχαν ακόμα δύο κατηγορίες προϊόντων.

«Αν επαναπαυτούν θα ακολουθήσουν την πορεία της Microsoft», σχολίασε ο Τσάουντρι.

Ο Τζομπς είχε βιώσει την πτώση της Apple πάνω από μία φορά και γι’ αυτό ήταν συνεχώς σε εγρήγορση, παρόλα αυτά είναι γνωστό ότι είχε μεγάλες απαιτήσεις από τους εργαζομένους του, δίνοντάς τους ελάχιστη καθοδήγηση.

Παρά τους αργότερους ρυθμούς της εταιρείας, τα νέα της προϊόντα αποδεικνύουν ότι η Apple βρίσκεται ακόμα στην κορυφή με το iPhone 5S να κερδίζει εξαιρετικές κριτικές. Επίσης, αναμένονται καινούρια προϊόντα μέσα στο 2014 καθώς και η κυκλοφορία της πολυαναμενόμενης iTV.

Ο Κουκ έχει κατηγορηθεί πολλές φορές ότι δεν έχει τη δυναμικότητα και τις εξαιρετικές ικανότητες του προκατόχου του. Παρόλα αυτά παραμένει επικεφαλής της εταιρείας, γνωρίζοντας τι χρειάζεται η Apple μακροπρόθεσμα. Σημαντικά στοιχεία της εταιρείας αποτελούν επίσης, οι αντιπρόεδροι Ιβ και Κρεγκ Φεντερλίνι οι οποίοι βρίσκονται πίσω από το iOS 7, ενώ επίσης υπό τον Κουκ η Apple μπήκε στο Χρηματιστήριο. Επομένως, οι μέρες της Apple μετά τον Τζομπς δεν φαίνονται και τόσο άσχημες τελικά.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα