Προφυλακιστέος ο Νίκος Μιχαλολιάκος- Τι υποστήριξε στην απολογία του [εικόνες]

Μετά από μια μαραθώνια ανάκριση και μια έντονη διαβούλευση ανακριτών και εισαγγελέων όσον αφορά την προφυλάκισή του ή μη, ο Νίκος Μιχαλολιάκος γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, ολοκλήρωσε την απολογία του.

Ο κ. Μιχαλολιάκος, που κατηγορείται για ένταξη και

διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ολοκλήρωσε μέσα στην νύχτα/ξημερώματα Πέμπτης την απολογία του. Τόσο οι εισαγγελείς όσο και ο ανακριτής δεν θέλησαν να αποφανθούν αμέσως. Επέλεξαν να ακούσουν πρώτα την εκδοχή του Γιώργου Πατέλη για τις τηλεφωνικές συνομιλίες μετά την δολοφονία του Φύσσα αλλά και να διασταυρώσουν τα στοιχεία που αφορούσαν τους κατόχους των τηλεφωνικών αριθμών. Εν τέλει όμως, ο κ. Μιχαλολιάκος κρίθηκε προφυλακιστέος.

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Στο ζήτημα των τηλεφωνημάτων που δέχθηκε μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής φαίνεται να υποστήριξε ότι οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις, από τον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης σε σταθερά τηλέφωνα αφορούσαν αριθμούς που ο ίδιος (Μιχαλολιάκος) έχει παραχωρήσει στα γραφεία του κόμματος και επομένως, σύμφωνα με την υπεράσπισή του, δεν αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος πυρηνάρχης συνομίλησε με τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής.

Έτσι φαίνεται και σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής να ζήτησε από την ανάκριση να προχωρήσει σε άρση του «ουσιαστικού απόρρητου» ώστε να παραδοθούν εφόσον υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες.

Σύμφωνα με την δικογραφία «κατά το χρονικό διάστημα από την 10:13 π.μ., της 18/9/ 12013 (το πρωί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα) έως και την 12 :37 μ.μ. σταθερή τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει στον κ. Μιχαλολιάκο, λαμβάνει πλήθος εισερχόμενων κλήσεων από τηλέφωνο που ανήκει στον πυρηνάρχη κ.Πατέλη.

Όπως και οι βουλευτές του την Τετάρτη, ο κ. Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας του υποστήριξε ότι η διώξή του είναι πολιτική και όχι ποινική, αλλά και ότι λυπάται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Παράλληλα, καταδίκασε τη βία απ΄όπου κι αν προέρχεται, υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει αν κάποια μέλη της ΧΑ είχαν παραβατική συμπεριφορά, ότι η ΧΑ είχε μόνο κοινοβουλευτική δράση και τέλος ότι ο ίδιος δεν είναι οπαδός των ναζί.

Προφυλακιστέος και ο Πατέλης

Οι ανακριτές της υπόθεσης με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο εισαγγελέων επεφύλαξαν την ίδια ποινική μεταχείριση και στον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Στη ΓΑΔΑ μέχρι να αποφασισθεί σε ποιες φυλακές θα μεταφερθούν

Τόσο ο Μιχαλολιάκος όσο και ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ όπου και θα παραμείνουν έως ότου αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν.

Κάποιοι οπαδοί της ΧΑ συγκεντρώθηκαν στην Ευελπίδων

Παρούσες στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων κατά την απολογία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής ήταν τόσο η γυναίκα του Ελένη Ζαρούλια όσο και η κόρη του Ουρανία Μιχαλολιάκου καθώς και κάποιοι οπαδοί του κόμματος. Μεταξύ αυτών βρέθηκε και οι βουλευτής της ΧΑ Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ο Μιχάλης Αρβανίτης οι οποίοι κατά την έξοδο του γενικού γραμματέα της ΧΑ από τα κτίρια της Ευελπίδων φώναζαν «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή». «Είσαι ένα διαμάντι» φώναζε η κυρία Ζαρούλια στον σύζυγό της την ώρα που επιβιβαζόταν στο τζιπ της αντιτρομοκρατικής για να οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ.

Προφυλακιστέος ο Λαγός, ελεύθεροι οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος

Νωρίτερα χθές Τετάρτη έκπληκτη η ελληνική κοινή γνώμη άκουσε την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφαιθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος. Αντιθέτως, προφυλακιστέος κρίθηκε ο Γιάννης Λαγός ο οποίος την Πέμπτη αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η απόφαση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στα πολιτικά κόμματα αλλά και στην ίδια την κυβέρνηση. Την αρχική ψυχρολουσία, όμως, διαδέχθηκε η ψυχραιμία. «Η κυβέρνηση έκανε το καθήκον της. Παρέπεμψε την ηγεσία και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής στη Δικαιοσύνη. Το κατηγορητήριο είναι βαρύ. Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», τόνιζα κυβερνητικές πηγές.

Τραμπουκισμοί, ύβρεις και απειλές των αποφυλακιστέων

Οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιαρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, κατά την έξοδό τους από την Ευελπίδων το πρωί της Τετάρτης δεν μπορούσαν να κρύψουν τον εκνευρισμό τους για όσα είχαν προηγηθεί. Ο Ηλίας Κασιδιάρης χτύπησε έναν εικονολήπτη, κλώτσησε έναν φωτορεπόρτερ και έσπρωξε έναν ακόμη εικονολήπτη.

Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος περορίστηκαν από πλευράς τους εκτόξευσαν απειλές ατά πάντων: «Ξεφτίλες, δούλοι, ανθρωπάκια, σιχάματα» ήταν μερικά από τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία «έλουσαν» τους δημοσιογράφους. Την υβριστική φρασεολογία συνέχισαν και κατά την έξοδο από την ΓΑΔΑ όπου εκτόξευσαν κατά δημοσιογράφων απειλών τύπου «θα περάσετε καλά τώρα, θα δείτε τι θα σας κάνουμε» και «μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσετε».

Στις 10 το πρωί η απολογία του Χρήστου Παππά

Από τα γραφεία της ΓΑΔΑ και με τον γνωστό τρόπο θα οδηγηθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς στις 10 το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παππάς θα κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος με τα υπόλοιπα στελέχη της Χρυσής Αυγής και θα μιλήσει για πολιτικές διώξεις.

1 από 14 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα