Σάλος με το θαλάσσιο τέρας που βρέθηκε στις ακτές της Ισπανίας [εικόνες]

Διαθέτει κέρατα, μακρύ, λευκό κορμό και είναι καλυμμένο με λέπια. Θα μπορούσε να είναι ένα μυθικό πλάσμα ή τέρας βγαλμένο από παραμύθι με δράκους και πριγκίπισσες. Κι όμως, δεν είναι τίποτα από αυτά. Είναι το παράξενο πλάσμα που βρέθηκε στις ακτές της περιοχής Βιγιαρίκος της Ισπανίας.

Σοκαρισμένος είναι ακόμα ο κολυμβητής που βρήκε το κουφάρι του αγνώστου αυτού τέρατος, το οποίο βρίσκεται σε προχωρημένη αποσύνθεση. Αυτό δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την αναγνώρισή του και παραδίδει τα ηνία της σε εξειδικευμένους επιστήμονες (παλαιοντολόγους, βιολόγους και γενετιστές), προκειμένου να βρεθεί η λύση του μυστηρίου.

Πάντως, ήδη υπάρχουν πολλές θεωρίες για το συγκεκριμένο πλάσμα. Άλλοι ισχυρίζονται ότι είναι καρχαρίας και άλλοι ότι πρόκειται για ένα είδος χελιού, ωστόσο, η θαλάσσια επιστημονική κοινότητα στην Ισπανία λέει απλά πως πρόκειται για κάτι που δεν έχει ξαναδεί στο παρελθόν.

Τα μέλη της επιστημονικής ομάδας που το εξετάζουν θα προχωρήσουν σε ανάλυση των οστικών του κυττάρων και του μυελού των οστών. Απορρίπτουν την πιθανότητα να πρόκειται για καρχαρία, και μάλιστα η ύπαρξη κεράτων κάνει τους επιστήμονες να μην μπορούν να κατατάξουν το «τέρας» σε κάποια από τις ήδη γνωστές κατηγορίες θαλάσσιων οργανισμών.

1 από 3 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Keywords
Τυχαία Θέματα