Σε ένα σχέδιο νόμου εργασιακά και δημοσιονομικά μέτρα

Διευκρινίσεις έδωσε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τις απορρίες που προκάλεσαν προηγούμενες δηλώσεις του για δύο διαφορετικά νομοσχέδια, ένα για τα εργασιακά και ένα για τα δημοσιονομικά.

«Όλα τα μέτρα (εργασιακά, προαπαιτούμενα και δημοσιονομικά ύψους 13,5 δις ευρώ) θα προωθηθούν σε ένα σχέδιο νόμου το οποίο θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα με την διαδικασία του κατεπείγοντος», είπε ο υπουργός Οικονομικών

Γιάννης Στουρνάρας διευκρινίζοντας προηγούμενες δηλώσεις του για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Το πρωί, προσερχόμενος στην Βουλή, ο κ. Στουρνάρας έδωσε την εντύπωση ότι το πακέτο μέτρων θα σπάσει σε δύο μέρη, το πρώτο θα περιλαμβάνει τα εργασιακά και τα προαπαιτούμενα και το δεύτερο θα έχει τα δημοσιονομικά και το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, τονίζοντας μάλιστα ότι και τα δύο θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί έως την 12η Νοεμβρίου ακολουθώντας την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Η συγκεκριμένη εκδοχή όμως προκάλεσε εύλογα ερωτήματα καθώς ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να ακολουθήσει κατεπείγουσα διαδικασία και άρα η κυβέρνηση δεν προλαβαίνει να το ψηφίσει μέχρι την προγραμματισμένη ημερομηνία που οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup θα αποφασίσουν για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ.ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα