Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Τσεχία και Αυστρία – Έξι νεκροί από τις πλημμύρες!

16:10 3/6/2013 - Πηγή: KoolNews

Μία από τις χειρότερες καταστροφές ζουν οι κάτοικοι της Τσεχίας και της Αυστρίας, καθώς έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πολλοί ακόμα αγνοούνται, μετά τις πλημμύρες έπειτα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Περίπου 2.700 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην Τσεχία, καθώς είναι οι χειρότερες πλημμύρες που έχουν πλήξει τη χώρα την τελευταία δεκαετία, ενώ η άνοδος της στάθμης του νερού στον ποταμό Μολδάβα απειλεί το ιστορικό κέντρο της Πράγας. Οι αρχές έκλεισαν τα σχολεία,

ενώ πολλά είναι τα προβλήματα και στις δημόσιες συγκοινωνίες. Σύμφωνα με την τσεχική αστυνομία πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις πλημμύρες, ενώ αγνοούνται τουλάχιστον τέσσερις ακόμη.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Πετρ Νέτσας κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για το μεγαλύτερο μέρος της Τσεχίας, την ώρα που τουλάχιστον 2.000 στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί και περίπου 300 τοποθετούν αντιπλημμυρικά φράγματα στην Πράγα.

Πάντως και στην Αυστρία τα πράγματα δεν είναι καλύτερα, καθώς τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δύο αγνοούνται στην κοντά στο Σάλτσμπουργκ. Ενώ τα επίπεδα των υδάτων ανέβηκαν στη Γερμανία και στην Πολωνία.

Μετεωρολόγοι πάντως λένε ότι οι συνεχείς καταιγίδες στη χώρα την περασμένη εβδομάδα αναμένεται να εξασθενίσουν και να σταματήσουν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων CTK.

Keywords
Τυχαία Θέματα