Στην επίθεση ο Σαμαράς- Εκπέμπει μέσω ΟΝΝΕΔ και ρίχνει τους υπουργούς στη μάχη

Επιθετική στρατηγική ως προς το θέμα της ΕΡΤ φαίνεται πως υιοθετεί ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος μετά από ένα διήμερο αναδίπλωσης σχεδιάζει να απευθύνει από το Ναύπλιο νέο προσκλητήριο προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη.
Στη ΝΔ βρίσκονται επί ποδός πολέμου

καθώς ο πρωθυπουργός έχει θέσει σε λειτουργία όλο τον κομματικό μηχανισμό προκειμένου να πείσει για την ορθότητα της επιλογής του να κλείσει τη δημόσια τηλεόραση. Το στίγμα των προθέσεών του άλλωστε το έδωσε μέσω της αρθρογραφίας του στην Καθημερινή ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω. Με τις ώρες για τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών να μετρούν πλέον αντίστροφα ο κ. Σαμαράς δείχνει να σκληραίνει τη στάση του βάζοντας στο παιχνίδι όλους τους «γαλάζιους» υπουργούς οι οποίοι προχώρησαν χθες σε μακροσκελείς δηλώσεις στήριξης της απόφασης για κλείσιμο της ΕΡΤ και δημιουργίας ενός νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Η κίνηση η αυτή ερμηνεύεται ως μία ευθεία απάντηση στους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη οι οποίοι ζητούν να επαναλειτουργήσει πλήρως η ΕΡΤ και ταυτόχρονα να προχωρήσει η αναδιάρθρωσή της. Παράλληλα, η ΝΔ ξεκίνησε διαδικτυακό ραδιόφωνο μέσω της ΟΝΝΕΔ στο οποίο μίλησαν υπουργοί και «γαλάζια» στελέχη επιχειρηματολογώντας υπέρ της απόφασης Σαμαρά με στόχο να δοθεί η εικόνα μιας συμπαγούς κυβέρνησης και να διαλυθούν οι όποιες υπόνοιες για «εξαφανισμένους υπουργούς».

Την ίδια στιγμή Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης επιχειρούν να καταστήσουν σαφές ότι δεν υποχωρούν αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους για πλήρες άνοιγμα της ΕΡΤ. Ωστόσο ο κ. Σαμαράς ο οποίος μιλά στις 11:00 στο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο αναμένεται ότι θα απευθύνει και νέα πρόσκληση στους δύο κυβερνητικούς του εταίρους προκειμένου να αποδεχθούν την πρότασή του για τη νέα ΕΡΤ και να ψηφιστεί αμέσως από τη Βουλή.

«Ο αέρας μυρίζει μπαρούτι και εκλογές» έλεγαν από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και προειδοποιούσαν ότι ο πρωθυπουργός θα κινηθεί σε υψηλούς τόνους. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι από χθες άρχισαν να βγαίνουν στη δημοσιότητα παλιές «αμαρτίες» της ΕΡΤ με στόχο να δείξουν την πρωτοφανή διασπάθιση χρήματος μέσω συμβάσεων, συμφωνιών και γενναίων παροχών σε εργαζομένους, κυρίως μέσω «θολών» υπερωριών.

«Οι Έλληνες θα ενημερωθούν με το νι και με το σίγμα» διαμηνύουν από το επιτελείο του κ. Σαμαρά σε μία κίνηση που επί της ουσίας αποτελεί ευθύ χτύπημα στο ΠΑΣΟΚ το οποίο όχι μόνο ήλεγχε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αλλά βρισκόταν στην εξουσία όταν άρχισαν να «σκάνε» οι περίεργες υποθέσεις του Euronews και της «χρυσής» συμφωνίας για το Champions League.

Keywords
Τυχαία Θέματα