Σύγκρουση Μπουτάρη – Κανέλλη με φόντο την ΔΕΘ – «Μπαχαλάκηδες» όσοι διαδηλώνουν τις ημέρες της ΔΕΘ

14:47 2/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Την έντονη αντίδραση της Λιάνας Κανέλλη, προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega τάχθηκε ενάντια στα συλλαλητήρια κατά τις ημέρες της έκθεσης Θεσσαλονίκης, καθώς εμποδίζουν την εμπορική κίνηση και την οικονομική δραστηριότητα

της πόλης.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για «ένα γεγονός που πάντοτε ήταν εμπορικό, οικονομικό και το τιμούσαν οι πρωθυπουργοί και όλη η πολιτική εξουσία, για να υπογραμμίσουν και το «ιδιαίτερο γεγονός» που λάμβανε χώρα στην συμπρωτεύουσα -να μας χαϊδέψουν τα αυτιά δηλαδή- ήταν μία εξαιρετικά ωραία ιστορία. Μάζευε 1 με 1,5 εκατ. ανθρώπους τις 15 ημέρες της Έκθεσης».

Δεν είναι δυνατόν, μιας και τα τελευταία 5-10 χρόνια, με γεωμετρικά αυξανόμενη ένταση, να έχουμε 5.000-6.000 αστυνομικούς, να αστυνομοκρατείται η πόλη. Να διαλύεται η πόλη, ένα 3ήμερο ή 4ήμερο που ουσιαστικά περιμένει να ζήσει, να είναι γεμάτη πολιτικούς, συνδικαλιστές, παρατρεχάμενους κι όλα τα σχετικά … δεν θέλουμε κανέναν στην πόλη!

Να κάνει τα εγκαίνια ο αντίστοιχος υπουργός Μακεδονίας-Θράκης ή Οικονομίας, γιατί το γεγονός είναι οικονομικό και εμπορικό, δεν είναι πολιτικό. Τα πολιτικά γεγονότα δεν γίνονται στην τοπική αυτοδιοίκηση, γίνονται στην Βουλή των Ελλήνων», πρόσθεσε ο κ.Μπουτάρης.

Σε άλλο σημείο μάλιστα, ανέφερε ότι από το 1,5 εκατ. επισκέπτες, πέρυσι ο αριθμός αυτός είχε πέσει στις 150.000. «Τι νόημα έχει αυτή η ιστορία των συλλαλητηρίων και των διαδηλώσεων, που είναι μία αφορμή και για τους «μπαχαλάκηδες» να τα κάνουν λίμπα. «Τι καταλαβαίνει ο κόσμος, μόνο αγανακτεί. Δεν λέω να υπάρχει αστυνομική απαγόρευση, λέω να βάλουν το μυαλό τους κάτω και να σκεφτούν πού μας οδηγεί αυτή η κατάσταση, πού μας οδηγεί το συλλαλητήριο, ποιον συγκινεί;», διερωτάται ο Δήμαρχος.

Είμαστε σε μία περίοδο που η Θεσσαλονίκη περιμένει επισκέπτες, να αγοράσουν, να διασκεδάσουν. Όταν είναι αποκλεισμένη η μισή πόλη, δεν έρχονται», όπως σημείωσε.

Επίθεση Κανέλλη σε υψηλούς τόνους

Η Λιάνα Κανέλλη απάντησε με έντονο ύφος διερωτώμενη, «τι οικονομικό γεγονός είναι τα εγκαίνια της ΔΕΘ τόσα χρόνια; Είναι το εμπορικό φόρουμ και το αγροτικό όπως ξεκίνησε, σαν το Παρίσι που κατέληξε να τους μείνει ο πύργος του Αϊφελ ως σύμβολο; Τι είναι δηλαδή;

Αν το ζήτημα είναι να έρθουν επισκέπτες στη Θεσσαλονίκη για να ψωνίσουνε, όταν περνούσαν «τα στρατά» να πάνε στη Γιουγκοσλαβία, πάλι ίδια ήταν η συζήτηση. «Μην κάνετε διαδηλώσεις γιατί τα στρατά ψωνίζουν στην Τσιμισκή». Δηλαδή θα καταργήσουμε τις διαδηλώσεις επειδή καταστρατηγείται ο οικονομικός τουρισμός της πόλης; Να φέρετε φοιτητές για να ψωνίσουν, «στρατά» για να ψωνίσουν, φέρτε και πρόσφυγες».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα