Συνάντηση με Σαμαρά και Αρβανιτόπουλο ζητούν οι πρυτάνεις ώστε να βρεθεί λύση για τα πανεπιστήμια

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων προκειμένου να επιλυθεί το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται δύο από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

«Η Σύνοδος Πρυτάνεων των ΑΕΙ, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει, είναι έτοιμη να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει στα ελληνικά πανεπιστήμια

το μέτρο της διαθεσιμότητας. Για τον λόγο αυτόν, ζητάει άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, με σκοπό την έναρξη διαλόγου προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση του προεδρείου της συνόδου των πρυτάνεων.

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης , πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο, επιρρίπτοντας την ευθύνη για το αδιέξοδο στο υπουργείο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

«Τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν εφόσον το υπουργείο δεχθεί να συζητήσει σοβαρά τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει το αδιέξοδο. Υπάρχει ελάχιστος χρόνος για να σωθεί το εξάμηνο», δήλωσε ο κ. Πελεγρίνης.

Οι καθηγητές δεν θα διδάξουν υπό την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων διαμήνυσε ρητά ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα