Συνεχίζεται το αδιέξοδο με την Τρόικα- Νέα συνάντηση με τον Μητσοτάκη για τις απολύσεις

14:03 5/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Χωρίς αποτέλεσμα ήταν και η σημερινή συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την Τρόικα, καθώς δεν κατέληξαν σε συμφωνία για το θέμα της κινητικότητας στο δημόσιο.

Στο τραπέζι έχει τεθεί και η πρόταση για κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, με αποτέλεσμα η ΠΟΕ ΟΤΑ να διοργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας και να αποδοκιμαστούν μέλη της Τρόικας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες είναι πιθανό το απόγευμα να

πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το κλιμάκιο των δανειστών. Το πρωί στο κτίριο της βασιλίσσης Σοφίας το «παρών» έδωσε και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος κατά την αποχώρησή του περιορίστηκε στο να πεί μόνο ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Όπως φαίνεται οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει στους 12.500 υπάλληλοι που θα τεθούν σε κινητικότητα. Από αυτούς, με απευθείας μετατάξεις πρόκειται να μετακινηθούν 5.000 εκπαιδευτικοί και 3.500 υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας ενώ σε διαθεσιμότητα, προκειμένου στη συνέχεια να μετακινηθούν, αναμένεται να βγουν 2.500 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας και 1.500 από τη γενική κυβέρνηση. Όπως είχε αναφέρει το koolnews.gr νωρίτερα, η διαθεσιμότητα θα μειωθεί σε 6-9 μήνες και μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος, όσοι δεν μπορούν να μετακινηθούν θα απολύονται.

Σε ό,τι αφορά τη «δεξαμενή» από την οποία θα προέλθουν οι υπόλοιποι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι που πρέπει να μετακινηθούν έως τα τέλη 2013, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης έχει ήδη ετοιμάσει σχέδιο με 2.741 εσωτερικές μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων.

Σε ό,τι αφορά τις συνολικά 15.000 απολύσεις έως τα τέλη του 2014, θα προέλθουν από όσους δεν θα επαναπροσληφθούν στο νέο σχήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και από όσους εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα, κυρίως στους δήμους και δευτερευόντως στο υπουργείο Πολιτισμού. Πρόκειται για 3.500 άτομα, που είχαν προσληφθεί με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και πλέον εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα.

Για τη διευθέτηση αυτού του ζητήματος απαιτείται νομοθετική ρύθμιση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Κατά πληροφορίες, η παρέμβαση θα συνίσταται σε αυστηρό καθορισμό του χρόνου, κατά τον οποίον κάποιος θα μπορεί να εργάζεται με ασφαλιστικά μέτρα. Στη συνέχεια θα αποχωρεί από την εργασία του, μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία. Υπενθυμίζουμε ότι έχει υπάρξει πρόταση του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη για περιορισμό του χρονικού διαστήματος παραμονής σε εργασία με ασφαλιστικά μέτρα στους εννέα μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα