Τα ΜΑΤ «μάζεψαν» Χρυσαυγίτες που βεβήλωσαν τους Δελφούς σε τελετή χωρίς άδεια [βίντεο]

Οκτώ άτομα με ομοιόμορφες ενδυμασίες που ανήκαν στην Χρυσή Αυγή που προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν χωρίς άδεια εκδήλωση «ιστορικοεκπαιδευτικού» χαρακτήρα στον αρχαιολογικό χώρο προσήγαγε η αστυνομία στους Δελφούς.

Με αφορμή την χθεσινή Πανσέληνο οι Χρυσαυγίτες επιχείρησαν να ανέβουν στον αρχαιολογικό χώρο και κάνοντας κατάληψη προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν εκεί την δική τους εκδήλωση αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους πολίτες οι οποίοι πήγαν μέχρι

εκεί για να απολαύσουν το μοναδικό θέαμα της γεμάτης Σελήνης.

Η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το βράδυ της Τετάρτης προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Δελφών, οκτώ άτομα, τα οποία επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν εκδήλωση και ομιλία στον αρχαιολογικό χώρο, με θέμα «Δελφοί – ο ομφαλός της Γης», χωρίς να έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες και να έχουν πάρει την προβλεπόμενη άδεια από τον αρμόδιο Φορέα.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι προσαχθέντες, παρεμπόδιζαν και τους υπόλοιπους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος παρέμεινε ανοικτός χθες το βράδυ, στο πλαίσιο εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη την Ελλάδα, για την αυγουστιάτικη πανσέληνο.


Η βεβήλωση του χώρου από πολιτικό φορέα και μάλιστα χωρίς καμία προσπάθεια να τηρηθεί η νομιμότητα, δηλαδή να ζητηθεί η απαραίτητη άδεια, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και τους φορείς.

Μετά από επίσημη καταγγελία, δύο διμοιρίες της ΥΑΤ επενέβησαν και προσήγαγαν οκτώ άτομα, τα οποία βρίσκονταν ακόμα στον αρχαιολογικό χώρο.

Κασιδιάρης: Η Χρυσή Αυγή είναι χριστιανικό κόμμα

«Δεν ήθελαν να κάνουν τελετές στον Απόλλωνα, αλλά ιστορική ενημέρωση», δικαιολόγησε ο Ηλίας Κασιδιάρης την παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών το βράδυ της Τετάρτης, που προκάλεσε ένταση και οδήγησε σε οκτώ προσαγωγές.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, υποστήριξε πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα ειδωλολατρικό κόμμα, αλλά χριστιανικό. Ωστόσο όπως επεσήμανε, γίνονται δεκτοί στις τάξεις του κόμματος ειδωλολάτρες και άτομα άλλων θρησκειών, εάν δεν "ζημιώνουν το έθνος".

Keywords
Τυχαία Θέματα