Το αστέρι του Ντιτρόϊτ

12:00 8/1/2012 - Πηγή: KoolNews

Στις 9 του μήνα η Lexus παρουσιάζει στην Αμερική το ωραιότερο αυτοκίνητο που έχει φτιάξει ποτέ. Και ένα από τα ωραιότερα γενικώς.

Από τον Γιάννη Κωνσταντόπουλο

Προφανώς και δεν είναι τυχαίο που η Lexus σκοπεύει να δείξει το νέο της concept car στην έκθεση του Ντιτρόϊτ την άλλη εβδομάδα. Ως γνωστόν πίσω από τη Lexus είναι η Toyota.

Και αυτό που κατάφεραν οι γιαπωνέζοι είναι πως ενώ έχουν τα μαζικά αυτοκίνητα για όλο τον πλανήτη με το σήμα της Toyota, έφτιαξαν από το ίδιο think tank ένα χλιδάτο brand.

Που τουλάχιστον αρχικά απευθυνόταν σε πλούσιο κόσμο. Κυρίως αμερικανούς. Αλλά και σε ράπερς που θεωρούσαν τις Mercedes έναν εξευγενισμένο μαϊντανό της μεγαλοαστικής τάξης και τις Porsche πιο ακριβές από όσο μπορούσε να σηκώσει το πορτοφόλι τους. Είτε έτσι είτε αλλιώς η ουσία είναι πως η Lexus έχει κατακτήσει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς στην Αμερική και για αυτό το διεθνές σαλόνι του Ντιτρόϊτ που ανοίγει τις πόρτες του μεθαύριο είναι η φυσιολογική πρεμιέρα για ένα super wow αυτοκίνητο σαν το LF-LC Concept που δείχνει πως οι “Τογιοταίοι” βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα.

Εννοώ κατ’ αρχήν σχεδιαστικά αφού παρότι περί ορέξεως ουδείς λόγος το αυτοκίνητο δείχνει θεά. Με την κλασική συνταγή να έχει τηρηθεί πιστά: φαρδιά πίσω καπούλια -ναι δουλεύουν παντού αυτά…-, μεγάλο καπό, ψηλό waist line (είναι η γραμμή που διατρέχει στη μέση το προφίλ και συνήθως όσο πιο ψηλά είναι τόσο πιο πολύ κολακεύει το αυτοκίνητο). Ναι, είναι ακόμα σε φάση concept, δηλαδή είναι άγνωστο το εάν και πότε θα βγει στην παραγωγή αλλά συνήθως τέτοιου φάσεις είναι τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια. Πλούσιοι ρώσοι, ινδοί, κινέζοι θέλουν να ξοδέψουν τα ωραία τους λεφτά και οι ράπερς μπορούν να βάζουν τα background vocals. Wow.

Διαβάστε ακόμα:

* Η μικρή Ολλανδέζα

* Η κόντρα. Με “Η” κεφαλαίο

* Έξι λέξεις μόνο

Keywords
Τυχαία Θέματα