Το Χόλυγουντ πληρώνει 100.000€ την ημέρα στα Χανιά.

Τα γυρίσματα μιας Χολιγουντιανής κινηματογραφικής παραγωγής στο παλιό λιμάνι των Χανίων και ο “μισθός” στα καταστήματα της περιοχής για να μείνουν κλειστά Το πανέμορφο νησί και μάλιστα τα Χανιά διάλεξαν για να γυρίσουν την επόμενη ταινία τους ο σκηνοθέτης Χουσείν Αμίνι (υπήρξε υποψήφιος για Όσκαρ σεναρίου με την ταινία Τα φτερά της Αγάπης, ενώ ήταν επίσης

ο σεναριογράφος της ταινίας η Χιονάτη και ο κυνηγός και της ταινίας Drive ) και η σεναριογράφος του ταλαντούχου κυρίου Ρίπλεϊ Πατρίτσια Χάισμιθ. Η ταινία που θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2013, λέγεται “Τα δύο πρόσωπα του Γενάρη” και πρωταγωνιστούν ο Βίγκο Μόρτενσεν και η Κίρστεν Ντανστ.

Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του Οκτώβρη από τα Χανιά ενώ τα πιο εντυπωσιακά πλάνα ήταν αυτά στο παλιό λιμάνι των Χανίων και στη Χαλέπα. Μάλιστα η παραγωγή –επειδή το φιλμ αναφέρεται στα μέσα του 20ου αιώνα- ζήτησε απ όλα τα καταστήματα, τις καφετέριες τα ξενοδοχεία και οτιδήποτε άλλο βρίσκονται στην προκυμαία της πόλης να κλείσει για τις επόμενες 9 ημέρες, με το αζημίωτο βέβαια. Η παραγωγή δίνει καθημερινά σε καθένα από τα 65 καταστήματα και καφέ που υπάρχουν στο παλιό λιμάνι, 1.500 ευρώ. Δηλαδή περίπου 98.000 ευρώ την ημέρα κοστίζουν τα γυρίσματα μόνο στο λιμάνι. Μάλιστα η παραγωγή φρόντισε κα έκρυψε οποιαδήποτε ταμπέλα, πινακίδα ή άλλο ίχνος του σύγχρονου πολιτισμού.

Δείτε στη φωτογραφία, πώς έχουν κρυφτεί ολες οι σύγχρονες παρεμβάσεις στα κτήρια.

Ήδη το πρώτο εκατομμύριο της παραγωγής ξοδεύτηκε στα Χανιά και μάλιστα σε σκηνικά. Οι πρωταγωνιστές είναι ήδη στην Αθήνα για γυρίσματα στην Ακρόπολη και στην Ρωμαϊκή Αγορά ενώ μετα θα συνεχίσουν με γυρίσματα στην Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα