Το επιτελείο του Ομπάμα στην Αυστραλία – Στο πλευρό του πρωθυπουργού, Κέβιν Ραντ, για τις εκλογές

Δύο Αμερικανοί ειδικοί, που βοήθησαν τον Μπαράκ Ομπάμα να κερδίσει και δεύτερη προεδρική θητεία, βρίσκονται στην Αυστραλία για να συνδράμουν τον πρωθυπουργό Κέβιν Ραντ προκειμένου να κερδίσει τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Εκτιμάται μάλιστα, πως ο κ. Ραντ σύντομα θα ανακοινώσει ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ως γνωστόν, από τη στιγμή που ο κ. Ραντ επανήλθε στην

πρωθυπουργία, ανατρέποντας την Τζούλια Γκίλαρντ, η δημοτικότητα της Εργατικής κυβέρνησης αυξήθηκε εντυπωσιακά και τώρα συγκεντρώνει τις ίδιες πιθανότητες με την αντιπολίτευση να κερδίσει τις εκλογές.

Στην προσπάθειά του αυτή ο κ. Ραντ θα ενισχυθεί από τους Αμερικανούς ειδικούς Τομ Μακμάον και Τζουν Κιμ, οι οποίοι οργάνωσαν την τελευταία προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα.

Στην ομάδα θα συμμετάσχει και ο Βρετανός ειδικός των «κοινωνικών δικτύων» Μάθιου Μαγκέγκορ που έχει χαρακτηριστεί από το επιτελείο του Ομπάμα ως ο «ψηφιακός επιθετικός σκύλος».

Τα «κοινωνικά δίκτυα» αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία, κυρίως όσον αφορά την ψήφο των νέων.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση των εφημερίδων του συγκροτήματος Φέρφαξ, το 55% των ερωτηθέντων θεωρεί τον Κέβιν Ραντ καταλληλότερο για πρωθυπουργό έναντι 41% που συγκεντρώνει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Τόνι Άμποτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα