Το «plan B» για το ασφαλιστικό – Όλες οι αλλαγές και οι… κίνδυνοι της τελευταίας στιγμής

Έντονες και σοβαρές αλλαγές αναμένονται στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, ενώ πολλοί κυβερνητικοί παράγοντες κάνουν και λόγο για στοχευμένες αλλαγές και σε συγκεκριμένες ομάδες, ενώ σίγουρα δεν θα υπάρχουν άλλα οριζόντια μέτρα.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, το σχέδιο για το ασφαλιστικό που βρίσκεται στο τραπέζι -πάντα με βασικό στόχο να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό των ταμείων - προβλέπει «μπλόκο» στις πρόωρες συντάξεις και ένα αντίστοιχο... μοντέλο ΙΚΑ στα λεγόμενα ευγενή Ταμεία. Την ίδια στιγμή στο επίκεντρο των

αλλαγών βρίσκονται οι μητέρες ανηλίκων και ένα τμήμα των «παλαιών» ασφαλισμένων, ενώ διασώζονται τα βαρέα και ανθυγιεινά.

Καθοριστικές για την έκταση των αλλαγών θα είναι οι επαφές της ελληνικής πλευράς με το κλιμάκιο της Τρόικας, καθώς αυτήν τη στιγμή υπάρχει μία «μαύρη τρύπα» 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πάντως, κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν πως οι όποιες αλλαγές θα είναι στοχευμένες σε συγκεκριμένες ομάδες και δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα.

Το βέβαιο είνια πως η συζήτηση για τον περιορισμό των πρόωρων συντάξεων έχει ανοίξει και αφορά σχεδόν... 350.000 άτομα. Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι απειλούνται με αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης - ούτε λίγο, ούτε πολύ - μέχρι και 12 χρόνια.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα